O fostă glorie a lui Liverpool se întâlnește cu fanii din România

Marti, 12 Martie 2024, ora 15:27
2930 citiri
O fostă glorie a lui Liverpool se întâlnește cu fanii din România
Robbie Fowler FOTO facebook

Robbie Fowler, unul dintre fotbaliștii emblematici ai lui Liverpool, va fi prezent duminică la Muzeul Sportului, din București.

La inițiativa Carlsberg România, atacantul cu 183 de goluri marcate în 369 de meciuri pentru Liverpool FC ajunge pentru prima oară în România după încheierea carierei de jucător. Fowler a mai venit în București în toamna anului 2000, când Liverpool FC a întâlnit-o pe Rapid în Cupa UEFA.

Acum 24 de ani, Rapid a învins Liverpool în Giulești, prin golul lui Barnby. La echipa antrenată atunci de Anghel Iordănescu jucau Pancu, Iencsi, Răzvan Lucescu, Măldărășanu, Stanciu, Iftodi, Isăilă, Nae Constantin, iar la cormorani Owen, Babbel, Heskey, Ziege, Carragher, Murphy și evident, Robbie Fowler.

În returul de la Liverpool, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 0-0.

Robbie Fowler are 26 de meciuri și 7 goluri la naționala Angliei, fiind adversarul României la EURO 2000.

După terminarea carierei de fotbalist, Fowler a devenit antrenor, pregătind formații din Thailanda, Australia, India și Arabia Saudită.

Trei momente remarcabile în cariera lui Robbie Fowler

• Pe 28 august 1994, Fowler a marcat un hat-trick în doar 4 minute și 33 de secunde. Cele 3 goluri marcate atunci de Fowler au adus victoria lui Liverpool FC în fața lui Arsenal, într-un moment în care atacantul avea doar 19 ani. A fost cel mai rapid hat-trick din istoria Premier League, iar recordul a rezistat mai bine de 20 de ani, până în 2015, când Sadio Mane, un alt fost jucător al lui Liverpool, l-a doborât.

• În 1997, într-un meci împotriva lui Arsenal, Fowler a refuzat un penalty acordat în favoarea echipei lui și i-a spus arbitrului să nu dicteze lovitură de pedeapsă. Acest gest i-a adus un premiu de fair-play din partea UEFA.

• Considerat un fenomen încă din primul sezon la echipa de seniori, Fowler a marcat chiar de la debutul pentru Liverpool FC, într-un meci din Cupa Ligii împotriva lui Fulham. La scurt timp, în meciul retur, le-a demonstrat tuturor că golul nu a fost o întâmplare și a mai înscris de 5 ori. A fost desemnat de două ori consecutiv cel mai bun tânăr jucător din campionatul Angliei.

Legendarul atacant va susține o conferință de presă, se va întâlni cu suporterii și va urmări derby-ul cu Manchester United alături de invitați.

Circulația feroviară, dată peste cap după ce o locomotivă s-a stricat. De la Pitești până în București un tren a făcut peste 5 ore
Circulația feroviară, dată peste cap după ce o locomotivă s-a stricat. De la Pitești până în București un tren a făcut peste 5 ore
Bine ați venit în România! Avem o mică întârziere! Așa se salutau călătorii care mergeau cu trenul de la Pitești spre București după ce au aflat că au de așteptat câteva ore pentru a...
Ce a spus Klopp despre olandezul care îl va înlocui la Liverpool
Ce a spus Klopp despre olandezul care îl va înlocui la Liverpool
Jurgen Klopp va pleca de la Liverpool în acaestă vară iar negocierile sunt foarte avansate cu Arne Slot, tehnicianul lui Feyenoord. Jurgen Klopp a vorbit despre acest subiect, mai ales că îl...
#Robbie Fowler, #liverpool, #Bucuresti, #fani, #intalnire, #Rapid , #stiri fotbal