Răspunsul lui Raed Arafat pentru ”cârcotașii” care comentează mesajele Ro-Alert: ”Dacă o singură persoană a fost salvată, sistemul şi-a făcut treaba” VIDEO

Marti, 14 Iunie 2022, ora 19:44 2044 citiri
Șeful DSU, Raed Arafat FOTO Facebook

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunțat marți, 14 iunie, că în urma furtunii din București și Ilfov au fost peste 120 de solicitări pentru intervenţii şi este posibil ca numărul acestora să crească.

Referitor la faptul că au fost date două mesaje RO-Alert, Arafat a explicat că avertizarea meteo a fost ridicată de la cod portocaliu la cod roşu.

”Azi s-au dat două mesaje RO-Alert pe Bucureşti şi Ilfov, iniţial fiind anunţat cod portocaliu care ulterior a fost ridicat la cod roşu. Până acum sunt peste 120 de solicitări de sprijin din partea populaţiei adresate pompierilor prin 112. Este posibil că numărul să crească. Cel mai important lucru este că nu avem victime”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Raed Arafat.

Șeful DSU a avut și un mesaj ”pentru cârcotaşii care comentează mesajele”, postând imagini din timpul furtunilor.

”Sunt mai multe străzi inundate, copaci căzuţi şi acoperişuri avariate, care puteau produce victime. Dacă o singură persoană a fost salvată de acest mesaj, înseamnă că sistemul RO-Alert şi-a făcut treaba”, a transmis Arafat.

Marți, meteorologii au emis o avertizare nowcasting Cod roşu de ploi torenţiale, descărcări electrice şi grindină în Bucureşti şi localităţi din judeţele Ilfov şi Giurgiu. De asemenea, Capitala a fost vizată de un cod portocaliu.

Echipele ISU au avut deja zeci de intervenţii pentru îndepărtarea copacilor căzuţi, iar la metrou s-a intervenit pentru îndepărtarea apei în mai multe staţii.

De asemenea, mai multe linii ale STB au fost blocate din cauza copacilor căzuţi sau a apei acumulate pe drum. Apa Nova intervine cu zeci de utilaje.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
1153 citiri.cinci geamanduri.+++++.arafat raed mama sora frate var.