Cum poți reduce riscul de cancer cu 22%: O metodă simplă pe care o poți aplica

Joi, 01 Decembrie 2022, ora 23:14
6792 citiri
Cum poți reduce riscul de cancer cu 22%: O metodă simplă pe care o poți aplica
O dietă sănătoasă te ferește de cancer FOTO: Science Alert

Un studiu efectuat de către oamenii de știință de la Universitățile Kyung Hee, Coreea de Sud, Hawaii, Statele Unite și Southern California, Statele Unite și publicat în revista BMC Medicine pe 29 noiembrie 2002 arată că riscul de cancer intestinal poate fi redus cu 22% prin adoptarea unei diete sănătoase.

Alimentele pe bază de plante oferă o varietate de beneficii sănătoase, cum ar fi riscuri mai mici de boli cardiovasculare, hipertensiune arterială și diabet de tip 2. Consumul regulat de fructe și legume poate chiar reduce riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer, potrivit Science Alert.

Un nou studiu pe 79.952 de bărbați din Statele Unite a constatat că o dietă bogată în legume, fructe, cereale integrale, leguminoase, nuci și semințe este asociată cu un risc cu 22% mai mic de a dezvolta cancer colorectal în comparație cu cei care mănâncă cea mai mică cantitate de alimente pe bază de plante.

Eveniment fenomenal petrecut în Somalia: Două structuri extraterestre nemaivăzute pe Pământ, descoperite

Descoperirile cercetătorilor sugerează că, în general, reducerea consumului de alimente de origine animală, cereale rafinate și zaharuri ar putea oferi beneficii pe viață.

„Sugerăm că antioxidanții găsiți în alimente precum fructele, legumele și cerealele integrale ar putea contribui la scăderea riscului de cancer colorectal prin suprimarea inflamației cronice, care poate duce la cancer”, explică Jihye Kim, cercetător în nutriție de la Universitatea Kyung Hee din Coreea de Sud.

„Deoarece bărbații tind să aibă un risc mai mare de cancer colorectal decât femeile, susținem că acest lucru ar putea ajuta la explicarea de ce consumul de cantități mai mari de alimente sănătoase pe bază de plante a fost asociat cu un risc redus de cancer colorectal la bărbați, dar nu la femei”, a spus expertul.

Descoperire neașteptată de acum 1.500 de ani: Un oraș grecesc antic scufundat a ieșit la suprafață VIDEO

Interesant este că cercetătorii nu au găsit o legătură între dietele pe bază de plante și cancerul colorectal la 93.475 de femei din SUA. Femeile consumă, de asemenea, mai multe alimente vegetale decât bărbații în general, așa că consumul mai multor fructe și legume ar putea să nu mărească neapărat protecția împotriva cancerului într-un mod vizibil. Este posibil ca această categorie specială de femei să fi maximizat deja beneficiile pentru sănătate ale unei diete pe bază de plante.

La nivel mondial, cancerul colorectal este al treilea cel mai frecvent cancer și, totuși, nu toți sunt expuși la fel de risc. Cercetătorii au descoperit că o dietă pe bază de plante este asociată cu cele mai mari îmbunătățiri ale riscului de cancer colorectal în rândul bărbaților japonezi americani și albi, spre deosebire de afro-americani.

Printre bărbații albi, cei care au mâncat cele mai sănătoase alimente pe bază de plante au avut cu 24% mai puține șanse de a dezvolta cancer colorectal mai târziu în viață decât cei de la celălalt capăt al spectrului alimentar. În rândul bărbaților japonezi americani, riscul a fost redus cu 20%.

Eșec la nivel internațional în privința prevenirii pandemiilor, după doi ani de negocieri. Problema: documentul este ”prea lung”
Eșec la nivel internațional în privința prevenirii pandemiilor, după doi ani de negocieri. Problema: documentul este ”prea lung”
Statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) nu au reuşit să ajungă joi, după doi ani de discuţii dificile, la un acord internaţional menit să pregătească mai bine lumea...
Cancerul lovește mortal sub 50 de ani, creștere uriașă cu 79%: Există 5 cauze, au descoperit experții britanici
Cancerul lovește mortal sub 50 de ani, creștere uriașă cu 79%: Există 5 cauze, au descoperit experții britanici
Experții britanici dau un avertisment serios persoanelor sub 40 și 50 de ani, după ce studii recente au descoperit că există o tendință periculoasă în rândul populației tinere în...
#risc cancer, #prevenire cancer, #cancer colorectal, #cancer barbati, #riscuri cancer, #boala cancer stomac, #prevenire, #cancer , #stiri sanatate