Cum pot reduce femeile riscul de cancer: O metodă la îndemână

Vineri, 09 Septembrie 2022, ora 02:00
3654 citiri
Cum pot reduce femeile riscul de cancer: O metodă la îndemână
Riscul de cancer de sân la femei poate fi redus prin activitate fizica FOTO: Smart Medical

Un grup de oameni de știință de la Universitățile din Melbourne și Adelaide, Australia și Bristol și Cambridge, Marea Britanie, care a publicat un studiu în revista British Medicine Journal, a descoperit că femeile pot reduce riscul de cancer de sân cu 41%, dacă cresc nivelul activităților fizice regulate și scad sedentarismul.

Descoperirile se referă în general la toate tipurile și stagiile de cancer, arată studiul, determinând cercetătorii din mai multe țări să recomande o concentrare mai puternică asupra exercițiilor fizice, ca o modalitate de a preveni cancerul de sân la femei, potrivit News Medical.

Studiile observaționale arătă că inactivitatea fizică și comportamentul sedentar sunt legate de un risc mai mare de dezvoltare a cancerului de sân la femei. Analiza actuală publicată în septembrie 2022, a cuprins date de la 130.957 de femei europene, dintre care 69.838 dintre ele aveau tumori care s-au răspândit local, 6.667 ce aveau tumori, fără răspândire și 54.452 care nu au avut cancer de sân.

Descoperirea care poate condamna omenirea la pieire: ”Otrava pentru totdeauna” găsită în sol și în apă

Analiza datelor din baza Biobank din Marea Britanie a arătat că un nivel general mai ridicat de activitate fizică a fost asociat cu un risc cu 41% mai scăzut de a dezvolta cancer de sân la femei și acest lucru a fost indiferent de starea menopauzei, tipul tumorii, stadiu sau gradul bolii.

În mod similar, activitatea fizică puternică, în 3 sau mai multe zile pe săptămână, a fost asociată cu un risc cu 38% mai mic de cancer de sân la femei, în comparație cu nicio activitate fizică.

Semnal de alarmă tras de studii americane: Anumite alimente produc cancer și moarte prematură VIDEO

Cercetătorii susțin că există explicații plauzibile ale descoperirii lor, care indică dovezi care arată numeroase legături între activitatea fizică și riscul de cancer de sân, cum ar fi supraponderabilitatea, obezitatea, metabolismul dezordonat, hormonii sexuali și inflamația.

Descoperirile experților arată că mai multă activitate fizică și mai puțin timp sedentar pot reduce riscul de cancer de sân. Studiul a adus dovezi suplimentare că astfel de schimbări ale stilului de viață și al comportamentului poate scădea incidența ratelor de cancer de sân la femei.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#risc cancer san, #cancer san, #cancer san prevenire, #cancer femei, #cancer san sfaturi, #cancer sani factori risc , #stiri sanatate