Cum poți reduce riscul de boli de inimă: Metodă simplă dezvăluită de un studiu pe 25.000 de persoane

Vineri, 21 Ianuarie 2022, ora 04:00
8154 citiri
Cum poți reduce riscul de boli de inimă: Metodă simplă dezvăluită de un studiu pe 25.000 de persoane
Mersul în ritm mai rapid oferă mari beneficii de sănătate FOTO: Times

Mai mulți oameni de știință din Statele Unite au realizat un studiu pe 25.000 de persoane, care a demonstrat că printr-o metodă simplă oamenii își pot reduce semnificativ riscul de boli de inimă.

Experții au constatat că mersul pe jos într-un ritm mediu sau rapid a determinat un risc cu 27%, respectiv cu 34% mai mic de insuficiență cardiacă față de cei care s-au deplasat cu o cadență lentă.

La studiul, condus de către cercetătorii de la Universitatea Brown, au participat 25.183 de femei cu vârsta cuprinsă între 50 și 79 de ani, pe parcursul a 16,9 ani, potrivit Mirage News.

Analiza a fost publicată în revista Societății Americane de geriatrie, ea dezvăluind faptul că de-a lungul studiului au existat 1.455 de cazuri de insuficiență cardiacă la persoanele urmărite.

Alimentul special ce reduce riscul de moarte prematură: Experții de la Harvard l-au testat pe zeci de mii de oameni

Mersul rapid pe jos cu o durată de mai puțin de o oră pe săptămână a fost asociat cu aceeași reducere a riscului de insuficiență cardiacă, ca mersul mediu mai mult de 2 ore pe săptămână.

”Acest studiu confirmă alte cercetări, care demonstrează importanța vitezei de mers pe jos asupra mortalității și a altor probleme cardiovasculare”, a spus Charles Eaton, autorul principal al analizei, de la Warren Alpert Medical School al Universității Brown, Rhode Island, Statele Unite.

Alimentul minune care previne atacurile de cord și accidentele cerebrale: A dat rezultate excepționale după o lună într-un studiu din SUA VIDEO

”Având în vedere că timpul limitat pentru exercițiile fizice este adesea o barieră în calea activității fizice regulate, mersul pe jos mai rapid, dar pentru mai puțin timp oferă mai multe beneficii pentru sănătate, similare cu cele recomandate, de 150 de minute pe săptămână de activitate fizică moderată”, a spus expertul american.

Descoperirea medicilor din SUA care dă totul peste cap: Un pahar pe zi dintr-o băutură ține inima sănătoasă
Descoperirea medicilor din SUA care dă totul peste cap: Un pahar pe zi dintr-o băutură ține inima sănătoasă
O cercetare realizată de experții de la Spitalul General din Massachusetts, Statele Unite și care este publicată în revista Journal of the American College of Cardiology, a făcut o...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#risc boli inima, #insuficienta cardiaca, #boli inima, #boli inima prevenire, #mersul pe jos viteza ideala, #mersul pe jos viata lunga , #descoperire