Descoperire neobișnuită în medicină: De ce riscul atacului de cord și deces este legat de locul în care stai

Sambata, 07 Mai 2022, ora 01:24
7950 citiri
Descoperire neobișnuită în medicină: De ce riscul atacului de cord și deces este legat de locul în care stai
Oamenii din zonele defavorizate sunt dezavantajați în cazul unui atac de cord FOTO: ICL

O echipă de oameni de știință coordonată de Institutul Baker al inimii și diabetului din Melbourne, Australia, care a realizat un studiu amplu publicat pe 25 aprilie 2022 în publicația Journal of Epidemiology and Community Health, a descoperit că oamenii care trăiesc în zonele defavorizate prezintă un risc mai mare de readmisie în spital și deces, în urma unui atac de cord față de ceilalți.

Cercetarea a urmărit timp de peste 30 de ani, 43.000 de oameni din statul Victoria, Australia, care au fost internate în spital din cauza unui atac de cord. Astfel, persoanele ce locuiesc în regiuni mai sărace au mai puține șanse de a primi un tratament optim, după ce au suferit de un atac de cord, potrivit PubMed.

Studiul a dezvăluit faptul că persoanele care locuiesc în regiuni defavorizate au un risc crescut de readmisie în spital și de moarte după un atac de cord. S-a constatat că dezavantajele socio-economice reprezintă un factor important atunci când vine vorba de lacunele de tratament.

Acest lucru este deosebit de îngrijorător, având în vedere că boala și decesul cauzate de un eveniment cardiovascular sunt deja mari, cu 60% mai mari printre oamenii readmiși în spital, în urma unui atac de cord.

Cum alungi depresia, furia, hipertensiunea arterială și anxietatea: O metodă simplă, dar pe care trebuie s-o practici zilnic

Studiul a evaluat variația tratamentului și rezultatele după un atac de cord, în funcție de statutul de diabet, sex și dezavantajele socio-economice.

Această cercetare a analizat persoane de peste 30 de ani, peste 43.000 de pacienți, care au fost externate din spital în urma unui atac de cord, între 1 iulie 2012 și 30 iunie 2017 în statul Victoria din Australia.

Se știe faptul că persoanele care suferă de diabet zaharat prezintă un risc crescut de readmisie și deces în urma unui atac de cord. Studiul a arătat că ”persoanele care trăiesc în zone socio-economice defavorizate au un risc mai mare de readmisie și deces, în urma unui atac de cord”, a spus Jedidiah Morton, medic și autorul principal al cercetării.

Oamenii ar putea fi extratereștri: Descoperirea provenită din altă lume VIDEO

Astfel s-a constatat că această discrepanță reflectă inegalitatea sistemului medical de îngrijire a pacienților. Acest aspect este unul general în lume, chiar și în Australia, care are un sistem de sănătate universal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Legătura dintre depresie și băuturile carbogazoase. Efectele consumului îndelungat al sucurilor acidulate asupra sănătății
Legătura dintre depresie și băuturile carbogazoase. Efectele consumului îndelungat al sucurilor acidulate asupra sănătății
Experții trag un semnal de alarmă legat de efectele pe care consumul zilnic de băuturi carbogazoase le are asupra organismului uman pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung. Acestea pot...
Boala care omoară doi români pe oră. Cauzele care îi aduc pe oameni în această situație dramatică
Boala care omoară doi români pe oră. Cauzele care îi aduc pe oameni în această situație dramatică
Bolile cardiovasculare au ajuns să reprezinte principala cauză de deces în România, contribuind cu 57% din totalul morților înregistrate la nivel național. Potrivit unor date furnizate de...
#risc atac cord, #risc deces, #atac cord, #boli cardiace, #boli cardiovasculare, #boli inima , #stiri sanatate