Descoperire importantă privind riscul de atac de cord: Alimente care cresc riscul de moarte și trebuie evitate

Miercuri, 22 Decembrie 2021, ora 00:14
9878 citiri
Descoperire importantă privind riscul de atac de cord: Alimente care cresc riscul de moarte și trebuie evitate
Alimentele ultraprocesate duc la un risc crescut de atac de cord FOTO: Express

Un studiu recent realizat de o echipă de oameni de știință din Italia și publicat în revista Societății Europene de cardiologie trage un serios semnal de alarmă asupra pericolului apariției unui atac de cord pentru cei care suferă de boli cardiace. Acest risc poate apărea dacă aceste persoane consumă mâncare ultraprocesată, ea fiind nocivă pentru sănătatea oamenilor.

Un consum mare de alimente ultraprocesate crește semnificativ riscul unui al doilea atac de cord sau al unui accident cerebral vascular la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, potrivit Eurek Alert.

Alimentele ultraprocesate reprezintă o problemă majoră de sănătate publică, pentru potențialele lor efecte negative asupra sănătății oamenilor. Acum, un studiu al Departamentului de epidemiologie și prevenire din Pozzilli, Italia, explorează efectele asupra sănătății al alimentelor ultraprocesate asupra celor care suferă de boli de inimă.

Descoperirile indică faptul că există un risc mai mare pentru a suferi un al doilea atac de cord sau accident cerebral vascular, de data asta fatal. În plus, s-a constatat că și la persoanele care urmează o dietă mediteraneeană, dar care consumă prea multe alimente ultraprocesate, riscurile pentru sănătate sunt mari.

Alimentul minune cu multe beneficii: Te face fericit, îți crește imunitatea și concentrarea creierului

Alimentele ultraprocesate sunt cele care sunt realizate parțial sau integral din substanțe neutilizate în mod obișnuit la gătit și care conțin în general diverși aditivi, cum ar fi coloranți, conservanți, antioxidanți, agenți antiaglomeranți, potențiatori de aromă și îndulcitori.

Această categorie de alimente ultraprocesate includ băuturile carbogazoase, mâncărurile preambalate, tartinele și unele produse aparent nebănuite, cum ar fi biscuiții, cerealele pentru micul dejun, iaurtul cu fructe, bomboanele, dar și burgerii și cârnații.

Aceste alimente periculoase pentru sănătatea oamenilor au fost clasificate folosind sistemul NOVA, care evaluează alimentele în funcție de gradul de procesare și nu în funcție de valoarea lor nutritivă.

Invenția minune care uluiește lumea: Lampa ce generează lumină timp de 45 de zile, din apă de mare VIDEO

Alimentele foarte procesate sunt cele care conțin mai multe ingrediente și care sunt gătite în mod industrial. În general, cele care conțin zaharuri și grăsimi adăugate, dar și conservanți chimici, sunt incluse în categoria alimentelor ultraprocesate.

Alimentele ultraprocesate conțin un mare număr de ingrediente sintetice, ”în mare parte din surse industriale ieftine, plus nutrienți și aditivi”, toți aceștia fiind nocivi pentru sănătatea oamenilor, conform Cambridge News.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Legătura dintre depresie și băuturile carbogazoase. Efectele consumului îndelungat al sucurilor acidulate asupra sănătății
Legătura dintre depresie și băuturile carbogazoase. Efectele consumului îndelungat al sucurilor acidulate asupra sănătății
Experții trag un semnal de alarmă legat de efectele pe care consumul zilnic de băuturi carbogazoase le are asupra organismului uman pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung. Acestea pot...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#risc atac cord, #alimente procesate, #alimente procesate nesanatoase, #alimente procesate sanatate, #boli cardiovasculare , #descoperire