Ridurile, principalul inamic al tinereții. Cum să le prevenim și ameliorăm

Advertorial
Marti, 12 Aprilie 2022, ora 12:53
11739 citiri
Ridurile, principalul inamic al tinereții. Cum să le prevenim și ameliorăm
Primele riduri apar adesea în jurul vârstei de 30 de ani FOTO Unsplash

Niciun om nu poate câștiga bătălia cu ridurile deoarece acestea vor apărea mai devreme sau mai târziu, dar cu siguranță pot fi întârziate și ameliorate atât prin proceduri cosmetice, cât și prin folosirea unor produse calitative și eficiente.

Ridurile sunt acele linii mai mult sau mai puțin adânci care apar pe pielea noastră pe măsură ce înaintăm în vârstă. Cel mai adesea apar în jurul ochilor și gurii, dar și la nivelul decolteului.

Nu există o regulă generală privind vârsta la care apar ridurile, dar se consideră că în jurul vârstei de 30 de ani le putem observa pe primele.

Pe lângă vârstă, mai există factori ce favorizează apariția ridurilor, cum ar fi expunerea la soare, fumatul sau alcoolul.

Un aliat în lupta cu ridurile este reprezentat de produsele cosmetice: creme, seruri, măști, sau compuși activi. Astfel le putem preveni, întârzia sau ameliora.

Produsele eficiente împotriva ridurilor

Cremă

Crema nu lipsește din rutina de îngrijire a multor femei și există numeroase produse concepute să țintească ridurile prin prisma ingredientelor conținute.

O variantă ar fi cremele lifting intens, de zi sau de noapte. Acestea îmbunătățesc aspectul pielii vizibil și ajută la susținerea procesului de colagenogeneză. În plus, conferă elasticitate și favorizează regenerarea celulară a epidermei.

Un produs de calitate conține adesea ingrediente precum extract de alge, ceramide, acid hialuronic, vitaminele A și E sau pantenol.

Retinol

Retinolul este un activ cunoscut pentru efectele sale miraculoase împotriva îmbătrânirii pielii și tocmai din acest motiv este folosit în demachiante, creme și seruri.

În primul rând, trebuie să știți că retinolul nu se recomandă în cazul expunerii la soare, în sarcină și alăptare.

Puteți opta pentru un ser sau o cremă cu retinol. Pe lângă efectele anti-aging, poate estompa și imperfecțiunile acneice și este util și în cazul hiperpigmentării sau foliculitei.

Uneori retinolul poate usca pielea, drept urmare o variantă mai blândă ar fi uleiul cu retinol. Acesta exfoliază și îndepărtează celulele moarte, reglează excesul de sebum și previne apariția coșurilor. Pentru că ajunge în piele în profunzime, stimulează producția de colagen și elastină.

Mască Botox

Ingredientul vedetă este hibiscus, supranumit și ”planta botox”. O astfel de mască detoxifică, îmbunătățește elasticitatea pielii, ajută la estomparea petelor pigmentare și a punctelor negre, conferă elasticitate și luminozitate. Hibiscus este bogat în vitamina C, astfel că are proprietăți antioxidante și este ideal pentru un ten matur, dar și pentru cel acneic.

Demachiere

Demachierea este extrem de importantă pentru a ne asigura că avem un ten curat, fără impurități, praf sau urme de machiaj. Deși nu atât de puternice și în concentrații atât de mari, produsele demachiante au de asemenea în compoziție ingrediente ce ajută la prevenirea ridurilor.

Puteți opta pentru o apă micelară cu acid hialuronic microincapsulat, pentru o cremă demachiantă cu extract de tei, sau pentru o spumă micelară aging control.

Fiecare experiență privind rutina de îngrijire a pielii este unică.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#riduri, #riduri prevenire, #riduri Botox , #riduri