Trei sfaturi simple pentru a nu adormi în noaptea de Revelion

Duminica, 31 Decembrie 2023, ora 03:25
5833 citiri
Trei sfaturi simple pentru a nu adormi în noaptea de Revelion
Ce faci dacă ești îngrijorat că nu vei rezista până la miezul nopții FOTO / Pixabay

Ai avut dificultăți în trecut să rămâi treaz până la miezul nopții de Revelion? Dacă da, ce ai făcut pentru a rămâne treaz? Experții și utilizatorii site-ului Quora au oferit trei soluții pentru a rămâne vesel până în dimineața zilei de 1 ianuarie.

Versiunea 1: Rămâi activ

Dacă sărbătorești Anul Nou cu prietenii sau familia, vorbește cu ei pentru a te ține treaz. Ascultă-le poveștile. Râzi la glumele lor. Vorbește cu ei despre interesele lor.

Stai în picioare. Dansează, plimbă-te prin casă sau chiar invită-ți prietenii la o competiție de flotări. Orice ai face, încearcă doar să nu stai sau să te întinzi. Sincer, nu ar trebui să te simți prea confortabil pentru că s-ar putea să adormi.

Fă lucruri distractive. Joacă jocuri cu prietenii și familia. Fă farse celorlalți. Fă orice îți distrează mintea și te susține. Și, de asemenea, fă fotografii tuturor în ipostaze amuzante.

Dacă ești invitat la o petrecere, îl poți ajuta pe bucătar să pregătească mâncare pentru toată lumea. Sau pe barman să prepare cocktailuri pentru toată lumea.

Versiunea 2: Lupta împotriva somnolenței

Consumă cofeină - blochează neurotransmițătorii care induc somnul din creier, împiedicându-te să adormi. Când începi să te simțiți somnoros, bei o ceașcă de cafea sau ceva cu cofeină. Evită cofeina în zilele premergătoare Anului Nou, deoarece devine mai puțin eficientă atunci când este consumată în exces.

Apropo, majoritatea băuturilor carbogazoase conțin cofeină. Băuturile energizante sunt bogate în cofeină. Unele sortimente de ciocolată neagră conțin cofeină. Reține că, deși aceasta este o metodă foarte eficientă, este dăunătoare sănătății.

Schimbă temperatura corpului. Stropește-te cu apă rece pe față. Fă un duș rapid. Trece apa de la rece la fierbinte și apoi înapoi pentru a trezi corpul și a îmbunătăți circulația sângelui. Un efect similar poate fi obținut mestecând gheață sau consumând o băutură rece. Șocul de temperatură va oferi corpului și minții tale un impuls instantaneu de energie.

Aprinde lumina. Îți va fi mai greu să adormi. Poate vrei să mergeți într-o altă cameră și să aprinzi luminile pentru a nu deranja alte persoane.

Ascultă muzică. Pornește melodia ta vesela preferată și las-o să te energizeze. Mărește volumul cât de mult puteți. Folosește căștile când sunt alți oameni în preajmă. Evită cântecele lente care te vor ajuta să te relaxezi și să adormi.

Respira aer curat. Dacă sunt mulți oameni în preajmă de Revelion, aerul poate deveni foarte cald și umed, ceea ce te poate face somnoros. Ieși afară pentru a obține puțin oxigen proaspăt.

Folosește ulei de mentă. Mirosul de mentă îți poate trezi simțurile. Aplică puțin ulei pe mâini, tâmple și buza superioară.

Aromele puternice de citrice pot ajuta, de asemenea. Doar nu folosi lavanda, poate fi prea relaxant.

Versiunea 3: Pregătește-te să rămâi treaz

Mâncă alimente bogate în vitamine care îți vor oferi energie. Vei avea nevoie de multe vitamine C și B, precum și de acizi grași omega-3, pentru a-ți oferi energia necesară pentru a rămâne treaz. Evitați alimentele cum ar fi curcanul, care vă pot face să te simțiți obosit și lent.

Somonul și nucile sunt surse excelente de acizi grași omega-3 și stimulează metabolismul. Portocalele și alte citrice sunt o sursă excelentă de vitamina C. Ouăle și fasolea sunt foarte bogate în vitamina B.

Mănâncă des mese mici pentru a menține metabolismul. Mâncarea abundentă, dimpotrivă, te poate face lent.

Dormiți opt ore cu o noapte înainte. Va fi foarte dificil să aduni suficientă energie pentru a rămâne treaz în noaptea de Revelion dacă nu dormi suficient cu o noapte înainte. Cu toate acestea, nu exagera - dormitul prea mult te poate face somnoros.

Fă o plimbare. Exercițiile cu impact redus îți pot oferi un plus de energie. Fă o plimbare de 30 de minute în noaptea de Revelion pentru a-ți pompa sângele și a te ține treaz. Lumina soarelui ajută corpul să absoarbă vitamina D.

Dacă ești îngrijorat că oricum nu vei rezista până la miezul nopții, trage un pui de somn în mijlocul zilei, scurt de 45 de minute. Dacă dormi mai mult, poți să obosești și mai mult.

Ar trebui să iau suplimente pentru a mă ajuta să dorm? Explicațiile unui medic. Care medicamente sunt mai eficiente
Ar trebui să iau suplimente pentru a mă ajuta să dorm? Explicațiile unui medic. Care medicamente sunt mai eficiente
Este bine stabilit faptul că somnul joacă un rol crucial în sănătate și bunăstare. Numeroase studii au documentat relația dintre sănătate și cantitatea și calitatea somnului oamenilor....
General american: SUA au nevoie de o abordare strategică reînnoită, care să corespundă noii ere geopolitice
General american: SUA au nevoie de o abordare strategică reînnoită, care să corespundă noii ere geopolitice
Generalul american Wesley Clark, fost comandant suprem al forțelor NATO în Europa, a publicat o „notă pentru președintele SUA”, în care subliniază cele mai presante probleme mondiale,...
#Revelion, #sfaturi, #trezire, #somn , #stiri magazin