70.000 de euro, cel mai scump Revelion plătit de un cuplu de români. Unde vor fi la trecerea dintre ani

Joi, 15 Decembrie 2022, ora 15:27
11243 citiri
70.000 de euro, cel mai scump Revelion plătit de un cuplu de români. Unde vor fi la trecerea dintre ani
Un cuplu a plătit 70.000 de euro pentru o vacanță de 10 zile în Asia

60% dintre turiștii români vor petrece Crăciunul în stațiuni din România. Numărul rezervărilor last minute a crescut cu o treime față de anul trecut.

Un conac din Transilvania a fost închiriat de un grup format din 20 de persoane cu suma de 55.000 de euro. Patru nopți vor petrece acolo, în preajma Crăciunului, acesta fiind cel mai scump pachet turistic achizitionat la noi în țară. Recordul sezonului l-a înregistrat un cuplu care a cumpărat un pachet de 10 zile în Asia, de Revelion. Au plătit pentru exotica aventură nu mai puțin de 70.000 de euro.

 

Cei mai mulți dintre românii care nu vor să stea acasă de Crăciun vor petrece sărbătorile în stațiunile turistice din țară, peste 60% dintre ei preferând destinații precum Poiana Brașov sau Predeal, Maramureș (în top e Săpânța) ori stațiuni din Moldova, cu cazare în principal în vile private. Costurile pornesc de la 500 de euro și pot ajunge până la 1.500 euro de persoană pentru un sejur de patru nopți. Cel mai mult s-a plătit pentru o vacanță la un conac din Transilvania: 55.000 de euro pentru patru nopți (20 de persoane). Recordul sezonului este un pachet de 70.000 de euro, plătit de un cuplu pentru zece zile în Asia. Reprezentanții Nordis Travel, agenție touroperatoare axată pe vacanțe tailor made, care a făcut o analiză a vacanțelor pregătite pentru Crăciun și Revelion, spun că anul acesta turiștii români preferă rezervările last-minute (cu 30% mai multe decât anul trecut) și vacanțe mai scurte, pentru a se încadra în buget, fără a face însă rabat de la confort și calitate.

O vacanță de Crăciun în România, preferată de 60% din turiștii români, care costă începând cu 500 de euro de persoană, include 4 nopți de cazare cu mic dejun și cină, plus cina festivă de Crăciun, pomana porcului, primirea colindătorilor în Ajun și alte obiceiuri. În funcție de hotel, pensiune sau zonă, prețul poate ajunge le 1.500 de euro/persoană, la un hotel de 5*, cu facilități premium precum piscină încălzită, jacuzzi sau Moș Crăciun cu daruri etc.

Pe locul al doilea în topul destinațiilor preferate de clienții agenției Nordis Travel se află Laponia, aleasă de 15% dintre aceștia. Un sejur de 4 nopți în Țara lui Moș Crăciun, pentru doi adulți și un copil, costă în jur de 7.000 de euro. Pachetul include biletele de avion, cazare cu mic dejun inclus, plimbări cu sania trasă de husky, cina festivă și vizita Moșului (care sosește cu sania trasă de reni și oferă cadouri copiilor). Adulții pot merge la schi chiar în Stațiunea oficială a lui Moș Crăciun, Levi, care are de altfel cele mai mari pârtii din Finlanda.

Pe locul al treilea în ordinea preferințelor sunt destinațiile exotice; 25% dintre turiștii români au ales destinații precum Dubai, Maldive sau Thailanda.

„Este un lucru bun că în contextul economic în care ne aflăm, românii călătoresc și găsesc bugete pentru a petrece timp frumos alături de familie și de prieteni de Crăciun și Revelion. Călătoriile au un efect terapeutic. Cu siguranță că, la capătul unui an greu, merită din plin câteva zile de relaxare într-un loc cu totul special”, a spus Anca Drugan, CEO Nordis Travel.

70.000 de euro, cel mai scump Revelion

În ceea ce privește Revelionul, doar 35%% dintre turiștii români au ales să petreacă trecerea dintre ani în țară, în stațiuni de pe Valea Prahovei, Maramureș sau Moldova. Cei mai mulți au preferat destinații din străinătate, pentru care au alocat bugete care pornesc de la 1.000 de euro de persoană pentru un city break în Europa (în orașe din Spania, Portugalia ori Franța), respectiv în Turcia sau Egipt. Pentru destinații precum Dubai sau Maldive, Revelionul pornește de la 2.000 de euro și poate ajunge chiar și la 10.000 de euro de persoană. Sunt foarte căutate de asemenea destinații exotice precum Maldive, Mauritius, Thailanda, Aruba, Bonair, Curacao sau Costa Rica. În ceea ce-i privește pe cei care vor să schieze, în topul preferințelor rămân Elveția, Italia, Franța și Austria.

„Se manifestă de asemenea tendința de a alege Africa, o destinație încă foarte puțin cunoscută la noi, cu țări precum Botswana, Namibia, Zambia, Zimbabwe sau Africa de Sud, mai ales că se află pe același fus orar cu România și tocmai începe sezonul cald, cu clima lui generoasă”, mai spune Anca Drugan.

Recordul vacanței de Revelion îl deține în acest an un cuplu care a plătit 70.000 de euro pentru o vacanță de 10 zile în Asia. Pachetul a inclus un tur în Indonezia, Singapore, Malaysia și Vietnam, cazări la hoteluri de lux, cu toate serviciile incluse, și zbor la bussines class.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#revelion 2023, #vacanta de lux, #vacanta Revelion, #concediu Craciun, #pachete turistice Revelion , #Revelion 2023