Reacția Emiliei Șercan după decizia CCR privind retragerea titlului de doctor: ”Tocmai a amnistiat în masă toți plagiatorii”

Miercuri, 08 Iunie 2022, ora 16:45 5650 citiri
CCR a analizat dispoziţiile art.170 alin.(1) lit.b) din Legea educaţiei naţionale FOTO Pixabay

Judecătorii Curții Constituționale au decis miercuri, 8 iunie, în ce condiții poate fi retras titlul de doctor.

Potrivit deciziei CCR, prevederile articolului 170, alin (1), litera b) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 sunt constituţionale dacă respectă cele două condiții: nu a intrat în circuitul civil și nu a produs efecte juridice.

CCR „a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art.170 alin.(1) lit.b) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 sunt constituţionale în măsura în care se referă la retragerea titlului de doctor care nu a intrat în circuitul civil şi nu a produs efecte juridice”, a transmis Curtea într-un comunicat de presă. Potrivit textului de lege, articolul 170 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, alin (1) prevede, la articolul b), că, „în cazul nerespectării standardelor de calitate sau de etică profesională, Ministerul Educaţiei,Cercetării, Tineretului şi Sportului, pe baza unor rapoarte externe de evaluare, întocmite, după caz, de CNATDCU, de CNCS, de Consiliul de etică şi management universitar sau de Consiliul Naţional de Etică aCercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, poate” lua măsura „retragerii retragerea titlului de doctor”, potrivit Adevărul.

Reacția Emiliei Șercan

Decizia CCR a fost criticată dur de jurnalista Emilia Șercan. Într-o postare pe Facebook, că CCR ”tocmai a amnistiat în masă toți plagiatorii din România cărora de acum înainte nu li se va mai putea retrage titlul de doctor pentru plagiat”.

Șercan explică faptul că prin decizia de miercuri ”un titlu de doctor obținut în baza unei teze de doctorat plagiate va putea fi retras doar înainte ca ministrul Educației să semneze ordinul de ministru prin care atribuie titlul de doctor. Ce s-a plagiat până acum, rămâne bun plagiat. Va deveni bun național, va putea intra în patrimoniul cultural al țărișoarei!”, a mai scris jurnalista.

”Educația a fost făcută praf taman în mandatul tătucului „României educate”, la fel cum a fost făcută praf justiția, iar acum și democrația însăși prin ororile gândite în laboratoarele securiștilor, ăia de au umplut țara până la refuz cu plagiate și impostori. Noapte bună, România!”, a concluzionat Șercan.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News