Cât de ușor se prepară prăjitura din 3 ingrediente, fără făină, unt sau ulei: Este incredibil de pufoasă și are o textură unică

Marti, 22 Noiembrie 2022, ora 23:32
21541 citiri
Cât de ușor se prepară prăjitura din 3 ingrediente, fără făină, unt sau ulei: Este incredibil de pufoasă și are o textură unică
Prăjitură preparată cu mixerul FOTO Pixabay

Această prăjitură cu iaurt și ciocolata este incredibil de ușoară și pufoasă și are o textură unică. Este nevoie de doar 3 ingrediente și nu necesită făină, unt sau ulei. Este perfectă pentru petreceri.

Ingrediente

  • 198 g chipsuri de ciocolată cu lapte
  • 161 g iaurt grecesc la temperatura camerei
  • 4 ouă mari, separate, direct din frigider

Chipsuri de ciocolată cu lapte

Pentru această rețetă se folosesc chipsuri de ciocolată cu lapte. O poți face și cu fulgi de ciocolată semidulce, dar prăjitura s-ar putea să nu fie suficient de dulce.

Chiar și folosind ciocolată cu lapte, prăjitura nu este super dulce.

Iaurt grecesc

Este important să folosiți iaurt grecesc, deoarece cel obișnuit nu va funcționa.

Este recomandat iaurtul grecesc cu lapte integral, dar merge și cel fără grăsimi. Versiunea de lapte integral are o aromă mai bogată și nu este la fel de acidulată.

Ouăle sunt cheia pentru a crea textura ușoară și pufoasă pentru acest desert.

Cum se prepară

Preîncălziți cuptorul la 163°C. Ungeți interiorul unei tăvi rotunde cu un spray de ulei de gătit. Tapetați cu hârtie de copt.

Separați gălbenușurile de ou și albușurile. Puneți albușurile la frigider până le folosiți. Lăsați gălbenușurile să stea afară.

Adăugați chipsuri de ciocolată într-un castron mare care poate fi folosit pentru cuptorul cu microunde. Se topește fie în cuptorul cu microunde, fie pe aragaz, prin așezarea castronului într-un vas cu apă care fierbe. Se amestecă cu o spatulă, până când ciocolata este complet topită și netedă.

Se amestecă ciocolata topită cu iaurtul. Asigurați-vă că iaurtul nu este rece la atingere înainte de a-l adăuga. Dacă iaurtul este rece, ciocolata se va tăia. Amestecați cu un tel până se încorporează complet și aluatul este omogen.

Adăugați gălbenușurile și amestecați până când sunt omogene și nu mai rămân dungi.

Scoateți albușurile din frigider. Puneți-le într-un vas separat, curat și mare. Bateți la cea mai mare viteză până spuma devine tare.

Adăugați o treime din amestecul de albușuri în aluat. Amestecați ușor cu o spatulă până când nu rămân cocoloașe de albuș. Asigurați-vă că amestecați aluatul din partea de jos a vasului de fiecare dată, așa încât tot aluatul să fie încorporat cu albușurile. Repetați cu următoarea 1/3 și apoi cu ce a mai rămas.

Turnați aluatul în tava pregătită. Prajitura va fi coaptă în baie de apă. Pentru a face acest lucru, puneți tava într-o tavă puțin mai mare. Turnați suficientă apă rece de la robinet în tigaia exterioară.

Coaceți timp de 40-45 de minute sau până când prăjitura pare gata.

Opriți cuptorul, dar nu deschideți ușa cuptorului și lăsați prăjitura în cuptor pentru o oră. Scăderea treptată a temperaturii împiedică prăbușirea bruscă a prăjiturii.

După o oră, o puteți scoate din cuptor. Lăsați-o să se răcească la temperatura camerei timp de câteva ore. Dacă doriți, pudrați deasupra cu zahăr pudră înainte de servire, potrivit kirbiecravings.com.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#retete prajituri, #ingrediente, #preparare, #fara faina , #stiri magazin