Cum poți scăpa de anxietate și depresie: Metodă simplă, la îndemâna ta

Marti, 10 Mai 2022, ora 05:31
4467 citiri
Cum poți scăpa de anxietate și depresie: Metodă simplă, la îndemâna ta
Absența de pe rețelele sociale alungă depresia și anxietatea FOTO / Medical News

Un studiu, realizat de către o echipă de cercetători de la Universitatea Bath din Marea Britanie, a descoperit cum pot oamenii să-și îmbunătățească sănătatea mintală și să-și diminueze semnificativ anxietatea și depresia. Metoda este una simplă și constă în luarea unei pauze de cel puțin o săptămână de pe rețelele de socializare.

Pentru unii participanți la studiu, acest lucru a însemnat să-și elibereze aproximativ 9 ore din săptămână, pe care altfel l-ar fi petrecut derulând paginile de pe Facebook, Instagram, Twitter și TikTok, potrivit Medical News.

Rezultatele oamenilor de știință de la Universitatea Bath au fost publicate pe 3 mai 2022 în revista americană Cyberpsychology, Behavior and Social Networking. Ele arată că o săptămână liberă de pe rețelele de socializare a îmbunătățit în mod semnificativ nivelul de bunăstare al persoanelor, reducând foarte mult simptomele de depresie și anxietate.

Pentru studiu, cercetătorii au ales 154 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 72 de ani, care foloseau rețelele de socializare în fiecare zi, fie într-o comunitate în care li s-a cerut să nu mai folosească sistemul timp de o săptămână, fie într-un grup de control, unde puteau continua.

Câte ore de somn sunt ideale: Vești foarte proaste pentru cei care dorm prea mult sau prea puțin

La începutul studiului, participanților li s-au făcut teste legate de anxietate, depresie și bunăstare. Oamenii au raportat că au petrecut în medie 8-9 ore pe săptămână pe rețelele de socializare.

O săptămână mai târziu, participanții cărora li s-a cerut să ia o pauză au avut îmbunătățiri semnificative ale nivelului de depresie și anxietate, precum și creștere a bunăstării generale.

Un ”gigant” descoperit în adâncurile Antarcticii: De mii de ani a fost blocat acolo și nimeni nu a știut VIDEO

”Derularea rețelelor sociale este atât de prezentă încât mulți dintre noi o facem aproape fără să gândim, din momentul în care ne trezim până când ne culcăm, noaptea. Știm că utilizarea rețelelor de socializare este uriașă și că există îngrijorări din ce în ce mai mari cu privire la efectele sale nocive asupra sănătății mintale, așa că, prin acest studiu, am vrut să vedem dacă simplul fapt de a le cere oamenilor să ia o pauză, ar putea duce beneficii în acest domeniu.

Mulți dintre participanți au raportat efecte pozitive prin absența de pe rețelele sociale, cu o stare de spirit îmbunătățită și mai puțină anxietate, în general”, a spus dr. Jeff Lambert, de la Universitatea Bath.

Un istoric britanic dezvăluie adevărul despre Putin: De ce este neînfricat și ce boală mintală îl domină
Un istoric britanic dezvăluie adevărul despre Putin: De ce este neînfricat și ce boală mintală îl domină
Vladimir Putin a lansat recent o încercare ciudată de a se autointitula noul Iisus Hristos și de a se poziționa la nivel religios în legătură cu războiul din Ucraina. Dar, în realitate, un...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#retele sociale, #depresie sfaturi, #anxietate prevenire, #boli mintale, #sanatate mintala, #prevenire dementa , #stiri sanatate