Restricții anti-Covid la Chișinău, după ce țara a raportat un nou record al infectărilor. Autoritățile au instituit codul roșu de alertă

Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 23:10 1389 citiri
Peste 3.000 de cazuri Covid-19 au fost confirmare în 24 de ore FOTO Unsplash

Autoritățile sanitare de la Chișinău au anunțat miercuri, 19 ianuarie, noi restricții pentru combaterea pandemiei, după ce în țară au fost raportate 3.225 de cazuri Covid-19, un record.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, din totalul cazurilor, 327 au fost confirmate în regiunea transnistreană, iar 52 sunt asociate cu contact în afara ţării: India, România, Ucraina, Rusia, Spania, Italia, Belgia, Bulgaria, Germania, Irlanda, Israel, Marea Britanie, Pakistan, Turcia, Ungaria.

Numărul pacienților Covid este de 1.720, dintre care 174 sunt în stare extrem de gravă, iar 21 sunt supuşi ventilării mecanice.

Recordul precedent al cazurilor Covid-19 din Republica Moldova a fost atins cu doar o zi înainte, când s-au înregistrat 2.681 de persoane infectate. În 2021, cel mai mare număr de infectări a ajuns la peste 2.000 de cazuri.

Noile restricții decise de autorități

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chişinău a decis instituirea în oraş a codului roşu de alertă COVID-19.

Cluburile de noapte, ringurile de dans, zonele de agrement şi parcurile de distracţii din Chişinău se vor închide.

În perioada 20 ianuarie - 3 februarie 2022, procesul educaţional din cadrul instituţiilor de învăţământ extraşcolar (a centrelor de creaţie) se va desfăşura la distanţă. Tot online va avea loc în această perioadă activitatea extraşcolară în instituţiile de învăţământ primar şi secundar din municipiul Chişinău. Şi activitatea centrelor comunitare pentru copii şi tineri şi a centrelor de zi din subordinea Direcţiei generale pentru protecţia drepturilor copilului se organizează la distanţă, în aceeaşi perioadă.

Unităţile de alimentare publică îşi vor organiza activitatea cu utilizarea a cel mult 50% din numărul total de locuri existente în spaţiile interioare, iar toţi clienţii acestor localuri vor trebui să aibă certificate COVID-19.

Centrele de sport şi fitness vor trebui să-şi organizeze activitatea cu asigurarea unei suprafeţe de cel puţin 7 metri pătraţi pentru fiecare client, iar la intrare toţi clienţii vor trebui să prezinte cerificate COVID-19. Alte instituţii publice şi private din municipiul Chişinău vor trebui să organizeze programul de muncă la distanţă şi/sau vor trebui să introducă un program diferenţiat de muncă, potrivit Adevărul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News