Noile restricții care intră în vigoare în Capitală. Cum vor funcționa restaurantele și cafenelele

Miercuri, 12 Ianuarie 2022, ora 17:06
4930 citiri
Noile restricții care intră în vigoare în Capitală. Cum vor funcționa restaurantele și cafenelele
Peste 50 de grădinițe și școli intră în online de luni FOTO Pixabay

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a anunțat miercuri, 12 ianuarie, noi restricții, după ce rata de infectare a depășit trei cazuri la mia de locuitori.

”Soluția pe care am găsit-o până acum, pentru că operatorii de transport public au luat deja o serie de măsuri de la începutul pandemiei, și anul trecut, când creștea rata de incidență, am stabilit cu Metrorex suplimentarea trenurilor și STB-ul, de asemenea, a suplimentat. În zilele următoare vom avea noi întâlniri”, a declarat prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, la finalul ședinței.

Reguli de acces în restaurante și cafenele

”Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00-22,00. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, prevede hotărârea CMBSU.

Peste 50 de grădinițe și școli intră în online de luni

Grădinițele și școlile unde rata de vaccinare în rândul angajaților nu depășește 60% vor trece în online de săptămâna viitoare.

Potrivit Ministerului Educației, în București, din cele 655 de unități de învățământ, la ultima raportare 57 aveau rata de vaccinare a personalului sub 60%. Lista completă poate fi citită AICI.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#restricti bucuresti, #restrictii COVID, #rata de infectare, #restaurante, #cursuri online, #scoli , #noi restrictii 2022