Restaurant plutitor celebru din Hong Kong, scufundat în Marea Chinei de Sud. ”Jumbo” a ajuns la 1.000 de metri adâncime VIDEO

Marti, 21 Iunie 2022, ora 20:04
4939 citiri
Restaurant plutitor celebru din Hong Kong, scufundat în Marea Chinei de Sud. ”Jumbo” a ajuns la 1.000 de metri adâncime VIDEO
Restaurantul Jumbo s-a scufundat în mare. Foto: captură video

"Jumbo", celebrul restaurant plutitor din Hong Kong, care se confrunta cu dificultăţi financiare de mai mulţi ani şi a părăsit insula săptămâna trecută îndreptându-se spre o destinaţie necunoscută, s-a scufundat în Marea Chinei de Sud, a anunţat proprietarul său, citat de AFP.

Acel mastodont plutitor cu o lungime de 76 de metri s-a răsturnat duminică în apropiere de Insulele Paracel după ce începuse să ia apă în condiţii meteorologice nefavorabile, precizează un comunicat publicat de Aberdeen Restaurant Enterprises, filială a Melco International Development, o companie de investiţii cu sediul în Hong Kong.

Niciun membru al echipajului nu a fost rănit, a dezvăluit compania într-un comunicat publicat luni, în care conducerea ei s-a declarat "foarte întristată din cauza acestui incident".

"Adâncimea apei în acel loc depăşeşte 1.000 de metri, ceea ce face extrem de dificilă misiunea unei aduceri a vasului la suprafaţă", potrivit acelui comunicat.

Restaurantul "Jumbo", ancorat în partea sudică a insulei Hong Kong de aproape o jumătate de secol, a fost inspectat înainte să părăsească insula asiatică şi a primit "toate avizele necesare" înaintea plecării sale de marţea trecută.

Administratorii restaurantului plutitor, în trecut deosebit de somptuos, au invocat pandemia de COVID-19 pentru a justifica închiderea lui definitivă în martie 2020, după aproape 10 ani de dificultăţi financiare.

Inaugurat în 1976 de Stanley Ho, "regele" cazinourilor din Macao, decedat în 2020, "Jumbo" era un restaurant de lux. Conceput sub forma unui palat imperial chinezesc şi considerat odinioară un loc care nu putea fi evitat, restaurantul asiatic a atras un număr mare de vizitatori iluştri, de la regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi până la starul hollywoodian Tom Cruise.

A apărut şi în mai multe filme, precum thrillerul "Contagion", regizat de Steven Soderbergh, despre un virus care ucide peste 26 de milioane de oameni la nivel mondial.

Ancorat în portul Aberdeen, "Jumbo" era destinaţia predilectă a pasionaţilor de fructe de mare. Popularitatea sa, mai ales în rândul turiştilor, a scăzut însă în ultimii ani, chiar înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19.

Anunţând în luna mai plecarea restaurantului "Jumbo" din Hong Kong pentru o destinaţie ce nu a fost dezvăluită, compania Melco International Development a precizat că restaurantul nu mai era rentabil încă din anul 2013, înregistrând pierderi cumulate de peste 100 de milioane de dolari Hong Kong (12,7 milioane de dolari americani).

Cheltuielile sale de întreţinere se ridicau în fiecare an la câteva milioane de dolari.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#restaurant, #jumbo, #hong kong, #scufundat , #Hong Kong