Obiceiuri de mitocan la restaurant. Ce nu trebuie să faci niciodată când iei masa în oraș

Luni, 14 Noiembrie 2022, ora 02:30
101586 citiri
Obiceiuri de mitocan la restaurant. Ce nu trebuie să faci niciodată când iei masa în oraș
Există anumite reguli de conduită când iei masa în oraș FOTO Unsplash

Fie că ieșiți la o întâlnire romantică, sau că pur și simplu luați masa în oraș cu prietenii sau familia, la restaurant trebuie să aveți o anumită conduită și există o serie de gesturi considerate nepoliticoase.

Există atât greșeli banale, situații prin care am trecut cu toții cel puțin o dată în viață, cum ar fi să nu știți ce tacâm să folosiți, dar și erori grave, potrivit lovefood.com.

1. Ajungi mai târziu decât ora rezervării

Niciun restaurant, cu atât mai mult cele aglomerate, nu vă poate păstra masa rezervată la infinit. Majoritatea localurilor au o politică ce prevede că vă pot aștepta 15 minute după ora stabilită. Dacă ajungeți cu o oră mai târziu, nu vă așteptați să mai găsiți masă. Totuși, dacă intervine ceva, sunați la restaurant și explicați situația, sunt șanse mai mari să rezolvați.

2. Nu anulați rezervarea dacă nu mai puteți ajunge

Când faceți o rezervare, restaurantul se bazează pe faptul că veți ajunge, drept urmare refuză clienții care sună ulterior sau care pur și simplu intră și întreabă de o masă. Dacă știți că nu mai puteți ajunge, sunați fără rușine și anunțați, gestul va fi apreciat.

3. Strigi pentru a atrage atenția chelnerului

Dacă ridici tonul considerabil pentru a atrage atenția chelnerului, se consideră că ești nepoliticos și că îl tratezi cu superioritate. Așteaptă să treacă pe lângă masa ta pentru a-i atrage atenția, sau ridică-te și mergi la el dacă este absolut necesar.

4. Pocnești din degete la chelner

Mulți oameni ridică mâinile și pocnesc din degete către chelner, dar gestul este absolut nepoliticos și arată că nu aveți respect față de restaurant și de oamenii care vă servesc.

5. Pui condimente în mâncare fără să o guști

Nu ai cum să ghicești că mâncarea mai are nevoie de sare sau de piper dacă nici măcar nu ai gustat-o. Restaurantele mai non-conformiste nici măcar nu vor lăsa sarea și piperul pe masă deoarece consideră că preparatele au deja cantitățile necesare.

6. Vorbești cu gura plină

Acest obicei este nepoliticos și acasă, dar mai ales în public. Dacă faci acest lucru, nu numai că îi vei obliga pe cei din fața ta să vadă cum mesteci, dar s-ar putea inclusiv să îți zboare bucăți din gură.

7. Retușarea machiajului la masă

Nu numai că nu este igienic, dar nici nu este politicos. Dacă doriți să vă retușați machiajul, sau să vă dați cu ruj după masă, mergeți întotdeauna la baie.

8. Mănânci înainte ca toată lumea să fie servită

Chelnerii încearcă să aducă toată mâncarea în același timp, însă uneori acest lucru este imposibil dacă sunt mai multe persoane la masă. Oricum, nu trebuie să începeți să mâncați până când nu ajunge mâncarea tuturor de la masă.

9. Stați mai mult decât e cazul

Dacă nu mai aveți de gând să comandați mâncare sau băutură, achitați nota și plecați. Este cu atât mai grav dacă mai stați foarte mult timp după ce deja ați achitat nota. În mod normal, o cină în oraș ar trebui să dureze două ore. Dacă ați terminat masa, dar mai aveți de gând să consumați băuturi, este politicos să întrebați dacă vă puteți muta la bar.

10. Lăsați prea puțin bacșiș

În Europa bacșișul recomandat este de 10% din totalul notei de plată, iar în SUA de 20%. Dacă totul a fost în regulă privind mâncarea și servirea, este nepoliticos să lăsați mai puțin. Totuși, rețineți că există și câteva locuri unde nu se lasă bacșiș: China, Coreea, Japonia, Hong Kong.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
Datorită ruinelor antice, plajelor pitorești și mâncărurilor incredibile, Grecia este una dintre cele mai importante destinații turistice. În 2023, peste 32 de milioane de persoane au...
Codul bunelor maniere la casa de marcat. "Eu deja îmi puneam produsele pe bandă și am rămas blocat. Sunt eu cretin?"
Codul bunelor maniere la casa de marcat. "Eu deja îmi puneam produsele pe bandă și am rămas blocat. Sunt eu cretin?"
Stresați sau împovărați de griji, oamenii se enervează cu ușurință. Cozile care se formează uneori la casele de marcat din supermarketuri pot deveni cu ușurință temă de conflict....
#restaurant, #masa in oras, #reguli , #stiri life style