Zeci de mii de oameni la mitingul pro-UE de la Chișinău. Maia Sandu: ”Europa este mai mult decât o lozincă, este un mod de viaţă, un vis” VIDEO

Duminica, 21 Mai 2023, ora 12:07
4370 citiri
Zeci de mii de oameni la mitingul pro-UE de la Chișinău. Maia Sandu: ”Europa este mai mult decât o lozincă, este un mod de viaţă, un vis” VIDEO
Zeci de mii de moldoveni la mitingul pro-Europa FOTO / Facebok Maia Sandu

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a afirmat, duminică, 21 mai, la mitingul pro-Uniunea Europeană care are loc la Chişinău, că alăturarea în familia Uniunii Europene este, pentru Republica Moldova, „şansa poporului să trăiască în pace, în linişte şi în belşug”.

Zeci de mii de oameni participă la Adunarea Naţională „Moldova Europeană” care are loc duminică, începând cu ora 11.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău.

”Obiectivul nostru de ţară este ca Republica Moldova să fie membru cu drepturi depline a Uniunii Europene. Europa este mai mult decât o lozincă politică, e un mod de viaţă, o şansă a poporului nostru să trăiască în pace şi belşug', a spus președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Ea i-a mulţumit pentru participarea la miting preşedintei Parlamentului European, Roberta Metsola, care s-a aflat alături de ea pe scenă şi împreună cu care a făcut o baie de mulţime printre zecile de mii de oameni adunaţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

”Moldovenii s-au adunat de fiecare dată pentru a decide soarta ţării. Ne-am adunat în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi am cerut libertate şi suveranitate. Pentru că neamul nostru are o credinţă de nezdruncinat în omenie şi în dreptate. Moldova s-a ridicat ori de câte ori a fost nevoie. Aşa suntem noi. Uniţi în momentele hotărâtoare. Este nevoie de toţi pentru a pune Moldova pe calea cea dreaptă. Calea europeană. O lume întreagă va vedea - stăpân în ţara noastră este poporul. Moldovenii sunt europeni. Vino pe 21 mai, la ora 11:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, să spunem într-o singură voce că viitorul ţării noastre este în Uniunea Europeană”, a scris recent pe Facebook preşedintele Maia Sandu, chemându-i pe moldoveni la eveniment.

Ea a adresat un apel şi moldovenilor din diaspora, cerându-le să se adune în oraşele în care locuiesc.

La Chişinău va fi prezentă şi preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

„În această duminică, preşedinta Parlamentului European Roberta Metsola va fi la Chişinău pentru a se adresa Adunării «Moldova Europeană». În întâlnirile pe care le va avea cu preşedinta Republicii Moldova Maia Sandu şi prim-ministrul Dorin Recean, aceasta va reitera sprijinul Parlamentului European pentru Republica Moldova şi parcursul european al acestei ţări”, a scris purtătorul de cuvânt al preşedintei PE, Jüri Laas, vineri pe Twitter.

Programul evenimentului include şi adoptarea rezoluţiei ”Moldova Europeană”, urmată de concerte susţinute de Vali Boghean Band și de Nicolae Botgros şi orchestra ”Lăutarii”.

La 3 martie 2022, Republica Moldova a depus o cerere de aderare la UE, iar la 23 iunie 2022, Consiliul European a acordat Republicii Moldova statutul de ţară candidată. Consiliul a luat act de eforturile considerabile depuse de Republica Moldova în urmărirea obiectivelor care stau la baza statutului său de stat candidat şi a încurajat ţara să continue agenda sa de reforme şi să îndeplinească condiţiile specificate în avizul Comisiei privind cererea sa de aderare, astfel încât să avanseze în direcţia integrării.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Angajații Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) protestează public faţă de decizia politicienilor de majorare a numărului membrilor Colegiului, în contextul...
Prima țară europeană care a legalizat schimbarea sexului reduce vârsta de la care se poate face intervenția la 16 ani
Prima țară europeană care a legalizat schimbarea sexului reduce vârsta de la care se poate face intervenția la 16 ani
Parlamentul Suediei a adoptat o lege care reduce vârsta minimă pentru schimbarea legală a sexului de la 18 la 16 ani şi facilitează accesul la intervenţii chirurgicale. Legea a fost...
#Republica Moldova, #miting, #Europa, #mii de oameni, #protest , #Republica Moldova