Republica Moldova își închide din nou spațiul aerian. Când va fi dispusă această măsură

Joi, 16 Februarie 2023, ora 11:24
2025 citiri
Republica Moldova își închide din nou spațiul aerian. Când va fi dispusă această măsură
Avion pe aeroportul din Chișinău FOTO / Facebook AIrMoldova

Republica Moldova îşi va închide parţial spaţiul aerian, în zilele de 1 şi 2 iunie, pentru asigurarea siguranţei şi securităţii aeronautice, când ţara va găzdui summitul Comunităţii Politice Europene, a anunţat joi Autoritatea Aeriană Civilă a R.Moldova (CAA) pe site-ul său.

”În scopul asigurării siguranţei şi securităţii aeronautice în data de 1 iunie 2023, când Republica Moldova va găzdui 47 de şefi de state şi de guverne la summitul Comunităţii Politice Europene, Comisia Interdepartamentală pentru Managementul Spaţiului Aerian a decis limitarea utilizării spaţiului aerian naţional”, menţionează CAA într-un comunicat.

Potrivit CAA, autorităţile naţionale implicate în procesul de organizare a summitului evaluează în mod constant utilizarea spaţiului aerian al ţării, care are frontieră comună cu Ucraina şi care a denunţat recent un presupus plan de destabilizare a fostei republici sovietice.

Primul summit al Comunităţii Politice Europene, un format nou conceput de preşedintele francez Emmanuel Macron, a reunit în octombrie 2022 la Praga 44 de lideri de pe continentul european care şi-au demonstrat unitatea Europei în faţa Rusiei prin sprijinirea Ucrainei şi intenţiile de a strânge şi mai mult cooperarea.

Noul format reuneşte cele 27 de state membre ale Uniunii Europene şi state din vecinătatea sa: Regatul Unit, Elveţia, Turcia, Norvegia, Islanda, Liechtenstein, Ucraina, Republica Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord şi Serbia.

”Această comunitate este o platformă pentru întărirea încrederii noastre colective şi a solidarităţii în momente dificile”, a apreciat preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, cu prilejul primei reuniuni.

Ce șanse are Maia Sandu să câștige un nou mandat. Prorusul Igor Dodon îl dezamăgește pe Putin SONDAJ
Ce șanse are Maia Sandu să câștige un nou mandat. Prorusul Igor Dodon îl dezamăgește pe Putin SONDAJ
Principalul contracandidat al Maiei Sandu la prezidențiale, prorusul Igor Dodon, a scăzut în preferinţele alegătorilor, conform rezultatelor unui sondaj prezentat joi, 28 martie, de compania...
Chișinăul avertizează Transnistria să respecte Constituția. ”Tiraspolul să manifeste prudenţă în declaraţii”
Chișinăul avertizează Transnistria să respecte Constituția. ”Tiraspolul să manifeste prudenţă în declaraţii”
Biroul pentru politici de reintegrare din cadrul Guvernului Republicii Moldova, condus de vicepremierul Oleg Serebrian, a emis miercuri un comunicat în care îndeamnă Tiraspolul să manifeste...
#Republica Moldova, #spatiu aerian inchis, #avioane, #summit , #Republica Moldova
Comentarii
Poza alfabeta
alfabeta
rank 1
Intrebarea e de cate ori poate Petrica