Expert militar ucrainean: "Pentru a face față agresiunii ruse, Republica Moldova trebuie să-și curețe spațiul informațional"

Marti, 28 Februarie 2023, ora 03:44
5981 citiri
Expert militar ucrainean: "Pentru a face față agresiunii ruse, Republica Moldova trebuie să-și curețe spațiul informațional"

Expertul militar ucrainean Anton Mihnenko a declarat la TVR Moldova că pentru a face față agresiunii ruse, Republica Moldova trebuie să-și curețe spațiul informațional.

Ucraina și-a păstrat verticalitatea și funcționalitatea în timpul unei agresiuni totale cu foarte multă tehnică și personal militar. La noi nu mai există nicio televiziune rusească, nu mai avem propagandă de la Kremlin. Am eliminat toate narațiunile rusești din spațiul nostru informațional. Primul moment la care trebuie autoritățile să atragă atenția este securitatea informațională.

Dacă sunt posibilități pentru stoparea propagandei rusești, acest pas trebuie făcut, deoarece această propagandă care se difuzează acum este ceva de neconceput. În același timp, nu poate fi vorba despre faptul că oamenii nu au acces la această propagandă, sunt emisiuni la noi, cum ar fi „Grajdanskaiya Oborona”, care analizează mesajele promovate de ruși. Noi știm foarte bine ce vorbesc rușii despre noi, sunt canale de Telegram și ceea ce vorbesc ei la noi ajunge. Prima parte este curățarea spațiului informațional. Acest lucru trebuie voi înșivă să-l conștientizați și poporul vostru trebuie să fi unitar aici, să priviți în același punct și să mergeți spre aceeași idee“ a explicat analistul ucrainean.

„Un moment important care s-a văzut la noi de la declanșarea acțiunilor militare ruse asupra întregii Ucraine este faptul că s-au unit toate sursele mass-media, au apărut maratoanele TV în regim online 24 din 24, despre tot ce se întâmplă în țară, șase canale TV unul după altul transmiteau și luau interviuri de la organele administrației publice locale, practic țara era în regim online. Reprezentanții administrațiilor militare vorbeau despre tot ce se întâmplă, puterea politică comunica populației ce măsuri întreprinde pentru a preveni anumite acțiuni ale dușmanului, explicau oamenilor ce trebuie să facă sau să nu facă într-o situație sau alta.

A fost creată o fereastră informațională unică în care se explica faptul că suntem atacați, trebuie să ne consolidăm, să înțelegem că dușmanul este foarte puternic, sunt probleme care trebuie rezolvate, haideți să ne organizăm, să ne ajutăm, sunt forțele armate în care trebuie să avem încredere. Această mașină a dat încredere oamenilor nu doar în victoria noastră, dar și în faptul că suntem organizați“, spune Mihnenko.

„Al doilea moment important ține de unitățile de apărare teritorială. Cu siguranță în legislația națională trebuie să fie acest pachet de legi care stipulează prezența și organizarea unor asemenea trupe și ce funcții urmează să îndeplinească ele. Acest moment este foarte important deoarece trupele de apărare teritorială sunt oamenii, patrioții care sunt gata cu arma în mână să-și apere țara. De aceea trebuie să reanimați acest moment. Trebuie să înțelegeți cum aceste trupe se organizează, cât de pregătite sunt pentru a reacționa, cum se vor coordona, cum vor acționa.

De asemenea, trebuie să înțelegeți cum funcționează întregul sistem de apărare populară, cum funcționează sistemul de avertizare și înștiințare. Nu trebuie să uităm că a fost război, 50 de ani am trăit în pace și noi am început a uita ce e acela un război. La moment dat, aceasta este realitatea. Federația Rusă este descendentul Germaniei Naziste, care acționează la fel ca germanii în secolul trecut, uneori și mai grav, și de aceea trebuie să fim pregătiți, și voi trebuie să fiți pregătiți. Nici într-un caz nu trebuie să ne iluzionăm că Federația Rusă cândva va fi bună și ne va ajuta. Această conducere politică ce este acum la Moscova nu este conducerea care ar trebuie să fie în Rusia. Cu această conducere nu se poate purta niciun dialog.

Această armată care a venit pe teritoriul Ucrainei și pentru ce au făcut ei aici trebuie trași la răspundere. Dacă puterea politică a admis aceste crime făcute de această armată și susține în continuare aceste atrocități, atunci cu această putere politică nu poate fi loc de dialog, de aceea trebuie să fiți foarte vigilenți și trebuie să înțelegeți că aveți de muncit la voi în țară. Curățenia informațională, pregătirea populației și pregătirea structurilor statului de a acționa în caz de ceva. Aceste lucruri trebuie pregătite indiferent dacă va fi sau nu, Doamne, ferește, un război, dar oamenii trebuie pregătiți/, a concluzionat Mihnenko.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când va fi pregătită Rusia să atace NATO. Anunțul a fost făcut de cel mai înalt oficial militar german
Când va fi pregătită Rusia să atace NATO. Anunțul a fost făcut de cel mai înalt oficial militar german
Rusia ar putea fi pregătită din punct de vedere militar să atace ţările NATO în decurs de 5 până la 8 ani, dacă va alege să facă acest lucru, după ce îşi va reconstrui forţele...
Paranoia spionajului se amplifică în Rusia. FSB blochează călătoriile oficialilor ruși în țările "neprietene"
Paranoia spionajului se amplifică în Rusia. FSB blochează călătoriile oficialilor ruși în țările "neprietene"
Rusia face tot mai dificilă deplasarea în străinătate pentru unii oficiali, din cauza temerilor că puterile străine ar putea încerca să obţină acces la secrete de stat într-un moment în...
#Republica Moldova, #amenitari, #razboi hibrid, #Rusia, #spatiu informational, #Ucraina razboi , #Republica Moldova
Comentarii
Poza BaronulRed
BaronulRed
rank 3
N.ai cum ...😀😁😂🤣😃😅! Slava Ucraina !
Poza Vulturul-Brancovenesc
Vulturul-Brancovenesc
rank 5