Unde ajung banii dați Republicii Moldova de guvernul român. Suma importantă pe care urmează să o primească țara vecină VIDEO

Marti, 08 Februarie 2022, ora 13:32 3337 citiri
FOTO Facebook/ Natalia Gavrilița PM

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a explicat cum vor fi distribuiți banii alocați de Guvernul României.

Este vorba despre grantul de 100 de milioane de euro pe care urmează să-l ofere Bucureștiul în cadrul ședinței comune a Guvernelor, care va avea loc vineri, 11 februarie, potrivit realitatea.md.

„Proiectele spre care vor merge banii, urmează să fie convenite de ambele părți în discuții ulterioare. Eu vă pot spune acum care este intenția noastră pentru acești bani. În primul rând, ne dorim ca cea mai mare parte din această sumă să suplinească sumele alocate Fondului de Dezvoltare Regională și Locală, pornit de Guvern acum câteva luni. Aceste investiții vor genera și dezvoltare economică, și noi locuri de muncă, pentru că, pe lângă fondurile suplimentare pentru drumuri, pe care primarii le-au primit în noul buget, vor exista fonduri mult mai mari pe care primăriile le vor putea accesa din programul Satul European, spre beneficiul locuitorilor” a declarat Natalia Gavrilița.

Alte proiecte care ar urma să fie finanțate din acest grant ar putea fi lucrări de restaurare a Teatrului Național și Sălii cu Orgă și alte incinte culturale, proiecte în domeniul mass-media.

Vineri urmează să fie semnat acordul interguvernamental privind asistența de 100 de milioane de euro, mai scrie sursa citată.

VIDEO

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News