Reacție fermă din Republica Moldova, după exploziile din Transnistria. Decizia luată de Maia Sandu

Marti, 26 Aprilie 2022, ora 11:54 18468 citiri
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu FOTO Facebook / Maia Sandu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat marți, 26 aprilie, ședința Consiliului Suprem de Securitate, după exploziile din Transnistria.

Consiliul Suprem de Securitate se va întruni începând cu ora 13.00, la Președinție.

În contextul evoluțiilor situației de securitate în regiunea transnistreană, Serviciul de Informații și Securitate a anunțat că monitorizează și informează în timp real beneficiarii de informații, inclusiv asupra „opțiunilor de politici în legătură cu situația în perpetuă schimbare”, potrivit zgd.md.

Două explozii au fost raportate marți de dimineață în Transnistria. Două antene de la Centrul de radio și televiziune din satul Mayak, regiunea Grigoriopol, au fost aruncate în aer.

Oficiali de la Ministerul Afacerilor Interne din Transnistria anunță că niciunul dintre angajați și niciun locuitor din zonă nu au fost răniți.

Canalele de limbă rusă relatează că au fost semnalate explozii la Parcani, la 13 km de granița transnistreană -ucraineană, precum și că forțele speciale ale enclavei separatiste au fost plasate în alertă maximă, susține interfaxonline.

Prima explozie ar fi răsunat la ora 6.40, iar a doua - la ora 7.05. La fața locului, au intervenit așa numiți oamenii ai legii din regiune și serviciile de urgență ale Transnistriei. Poliția din Grigoriopol a izolat teritoriul centrului de radio și televiziune „Maiak”. Iar geniștii au început examinarea zonei și obiectivelor de pe teritoriu, arată agora.md.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com