Anchetă în Republica Moldova după dispariția unor echipamente militare donate de SUA. Anunțul Ministerului Apărării de la Chișinău

Vineri, 20 Mai 2022, ora 21:07 5939 citiri
Valoarea echipamentului militar furat este de aproximativ 2 milioane de lei FOTO Facebook

Ministerul Apărării din Republica Moldova a confirmat vineri, 20 mai, că este în desfășurare o anchetă privind dispariția unor echipamente dintr-o unitate militară din Chișinău.

Potrivit publika.md, este vorba despre echipament în valoare de 2 milioane de lei, care ar fi fost sustras dintr-o unitate militară din sectorul Buiucani al Capitalei, din noiembrie 2021 până în prezent.

O mare parte din echipamentul dispărut face parte din lotul donat de către SUA: saci de spate, veste de protecție, veste tactice, căști de protecție, uniformă militară, bocani etc.

„Pe acest caz a fost desfășurată o cercetare administrativă de către reprezentanții Comenduirii militare a Armatei Naționale. Toate materialele acumulate au fost transmise Inspectoratuluide Poliție Buiucani, care a intentat o cauză penală pe acest caz pe faptul comiterii infracțiunii cu referire la sustragerea patrimoniului militar”, a transmis ministerul într-un comunicat.

Instituția a mai precizat că „neajunsurile au fost depistate în timpul procesului de primire-predare a funcției de comandant de unitate.”

Cazul a fost preluat de Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Buiucani

În comunicat, Ministerul Apărării a condamnat „orice formă de acțiune ilegală în cadrul instituţiei”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza florescujohn
florescujohn
rank 4
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Moldovenii se inarmeaza :))))