Răspunsul Maiei Sandu după ce Rusia a acuzat că se dorește transformarea Republicii Moldova într-o ”a doua Ucraină”: ”Nu văd nicio legătură”

Vineri, 17 Iunie 2022, ora 11:30 3679 citiri
Republica Moldova a depus cererea de aderare la UE dupa invazia Rusiei în Ucraina FOTO Facebook / Maia Sandu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacționat după atacurile Rusiei, care a criticat ”abordarea consumeristă” a Chișinăului și intenția de a adera la UE.

Maia Sandu a declarat joi, la TV8, că țara sa plătește sume mari, fără întârziere, pentru gazele rusești. Ea a precizat că Republica Moldova și-a anunțat de mai mulți ani intenția de a adera la UE și că nu vede o legătură între acest lucru și livările de gaze rusești, potrivit potrivit Agora.md.

„Nu văd nicio legătură între livrările de gaze și intenția noastră de a obține statut de țară candidată. Ne dorim asta de mult și am anunțat asta de mulți ani. Am făcut și niște angajamente să depunem cererea de aderare la UE.

Da, nu ne-am imaginat că se va întâmpla în așa context. Dar sunt lucruri separate. Contractul cu Gazprom - noi achităm consumul și plătim sume foarte mari. Sunt și țări UE care au contracte. Moldova este țară independentă și suverană, iar cetățenii au spus că vor să trăiască într-o țară liberă, într-un stat care-i respectă, într-un stat în care se poate construi bunăstare”, a spus președinta Republicii Moldova.

Reacția a venit după ce, joi, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că UE ”vrea să transforme Republica Moldova într-o a doua Ucraină”. El a criticat ”abordarea consumeristă” a conducerii de la Chișinău, spunând că încearcă să obțină cât mai multe avantaje de la Rusia sub amenințarea că, în caz contrar, se va alătura Uniunii Europene.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News