Mesajul puternic de susținere al României pentru aderarea Republicii Moldova și Ucrainei la UE: ”Decizia Comisiei Europene, un pas binemeritat”

Vineri, 17 Iunie 2022, ora 15:59 1926 citiri
Klaus Iohannis și Maia Sandu la Chișinău, în martie 2022 FOTO Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă au salutat vineri, 17 iunie, recomandarea Comisiei Europene privind acordarea statutului de țări candidate la aderarea la UE Republicii Moldova și Ucrainei.

Într-un mesaj postat pe Twitter, șeful statului s-a arătat bucuros de decizie.

„După luni de dialog intens şi coordonare, sunt foarte bucuros să salut decizia Comisiei Europene de a acorda statutul de ţări candidate Ucrainei şi Republicii Moldova. Acesta este un pas înainte binemeritat pentru toţi cetăţenii ucraineni şi moldoveni. Vom continua să susţinem activ Ucraina şi Republica Moldova să facă parte din familia europeană!”, a scris Klaus Iohannis, vineri pe Twitter.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a transmis că Guvernul României este pregătit să sprijine parcursul european al celor două state şi „aspiraţiile cetăţenilor la societăţi mai prospere şi democratice”.

„Astăzi, Comisia Europeană a transmis un mesaj pozitiv cu privire la statutul de candidat la UE şi perspectiva de membru pentru Republica Moldova, Ucraina şi Georgia. Guvernul României este pregătit să sprijine parcursul european al partenerilor noştri apropiaţi din est şi aspiraţiile cetăţenilor lor pentru societăţi mai prospere şi mai democratice”, a scris Nicolae Ciucă, vineri pe Twitter.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News