Situații în care repararea acoperișului nu suportă amânare

Advertorial
Joi, 29 Decembrie 2022, ora 09:03
5091 citiri
Situații în care repararea acoperișului nu suportă amânare
Întreținerea acoperișului este foarte importantă FOTO freepik.com

Când vine vorba despre o casă, nimic nu poate fi mai important decât îngrijirea și întreținerea acoperișului, care poate fi și o investiție relativ mare. Construcția unui acoperiș nu este prea accesibilă din punct de vedere al costurilor, așa că, odată ce a fost montat, este importantă întreținerea sa, pentru a nu întâmpina pe viitor probleme mai grave și mai costisitoare.

Sunt mai multe semne serioase de uzură pe care acoperișul casei le oferă de-a lungul timpului și niciunul dintre acestea nu trebuie să fie ignorat. De aceea, în momentul în care se sesizează anumite nereguli, este imperios necesar să fie contactată o firma acoperisuri Bucuresti, care poate remedia problemele cu maximă eficiență.

Care sunt semnele de uzură a acoperișului ce nu trebuie ignorate?

Daune vizibile la nivelul țiglei

Pentru a avea certitudinea ca totul este în regulă, este necesară verificarea acoperișului pentru a stabili dacă țigla este crăpată sau chiar spartă. Daca se observă lipsa unor bucăți din învelitoare, acesta este un alt indiciu că este nevoie imediată de un profesionist în repararea acoperișurilor.

Pete de culoare verde pe acoperiș

Acumularea apei la nivelul acoperișului poate să ducă la crearea condițiilor perfecte pentru dezvoltarea mucegaiului, în special în zonele umbrite. În cazul în care zona nu este foarte mult afectată, nu trebuie să existe motive de îngrijorare, deși o intervenție pentru curățarea acoperișului ar putea preveni alte probleme mai grave. Dacă se observă apariția unor astfel de porțiuni pe o suprafață extinsă a acoperișului, este necesar să se solicite imediat ajutorul unui specialist, pentru că, în caz contrar, întregul sistem de învelitoare ar putea fi afectat.

Acumularea de reziduuri în burlane

Cu timpul, din cauza furturilor sau a ploilor abundente, se pot forma diverse aglomerări de reziduuri compuse din insecte, frunze, crengi, care pot să blocheze scurgerea apei prin burlan. Procesul de scurgere a apei este unul benefic pentru menținerea cât mai curată și uscată a acoperișului, însă dacă burlanul nu mai este funcțional în parametri optimi, va fi nevoie de intervenția unor specialiști în repararea acoperișurilor. Odată ce apa rămâne blocată, există posibilitatea ca burlanul să cedeze și să se desprindă din locul său, pentru că nu este atât de rezistent la greutăți mai mari.

Apariția petelor pe tavane și pereți

În cazul în care se observă infiltrații provenite de pe acoperiș, indiferent de intensitatea, este nevoie să se solicite ajutorul unui specialist cu experiență în repararea acoperișurilor. Lucrurile pot să se agraveze cu trecerea timpului. Dacă infiltrațiile sunt vizibile în interiorul casei, este clar că structura de bază a acoperișului este compromisă. Ar putea fi, de asemenea, un semn al existenței unei găuri care poate să afecteze grav integritatea structurală a acoperișului.

Acoperișul este o parte esențială a unei case, care trebuie întreținută corespunzător, pentru a evita multiplele situații neplăcute și costisitoare ce pot apărea pe parcurs. De întreținerea acoperișului se pot ocupa persoane specializate, cu experiență, care pot efectua operațiuni de curățare o dată sau de două ori pe an.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#reparatii acoperis, #reparatii casa, #firma acoperisuri bucuresti , #stiri imobiliare