Cum găsești un meșter de încredere?

Advertorial
Vineri, 25 Noiembrie 2022, ora 17:56
5263 citiri
Cum găsești un meșter de încredere?
FOTO: istock.com

Fiecare avem nevoie de un meșter pentru reparația, renovarea unui garaj sau chiar pentru construirea unei case de familie. Fie că este vorba de reconstrucția unei băi sau bucătării, betonare, tencuieli, instalații electrice, reamenajarea curții sau grădinii, montarea aerului condiționat, tâmplărie sau mobilă la comandă, primul pas este căutarea persoanei potrivite.

Bineînțeles, trebuie să aveți multă răbdare, dar și noroc.

Totuși, există un anumit risc atunci când alegeți un executant. Adeseori, ne bazăm pe recomandările prietenilor, vecinilor și cunoscuților și luăm legătura cu meșterul, care nu poate garanta întotdeauna calitatea muncii prestate.

Dacă meșterul v-a fost recomandat de către un cunoscut, aceasta ușurează decizia, dar apar multe alte întrebări. De exemplu, lucrarea executată a fost una amplă și solicitantă sau a fost de rutină și putea fi executată cu ușurință de oricare alt meșter? Se pune întrebarea dacă acest prieten, care a recomandat meșterul, a evaluat în mod obiectiv calitatea serviciilor prestate - poate a avut noroc, iar alții nu au fost deloc mulțumiți de munca meșterului.

Există mulți meșteri, dar întrebarea este unde îi găsim. Nu e nimic mai neplăcut decât să așteptați meșterul 2-3 luni și să mai și lucreze neglijent pe un preț consistent.

Pot apărea probleme neașteptate în timpul construcției, renovării sau oricărei reparații. Există și riscul unor creșteri neprevăzute ale costurilor, fie că este vorba de manoperă sau de materialele de construcție.

În era digitalizării, când totul este disponibil cu un singur click, pe meșteri îi puteți căuta și pe Internet.

Este greu să verificăm în prealabil calitatea muncii anumitor firme mici sau mari, companii sau meșteșugari mici și independenți, așa că în lipsa unei soluții mai bune, ne bazăm pe recomandările prietenilor și cunoscuților.

Compararea prețurilor unor executanți este practic imposibilă, precum și evaluarea valorii reale a lucrărilor și a ofertei acestora.

Oare n-ar fi grozav ca într-un singur loc să avem all-inclusive când vine vorba de construcții?

Această problemă a fost abordată de tineri, care au avut probleme similare în găsirea meșterilor, și au decis să conecteze clienții potențiali cu furnizori, executanți și prestatori de servicii disponibili, într-un singur loc, într-un mod foarte clar, simplu și accesibil.

Este vorba despre compania Daibau, care se ocupă de optimizarea digitală a pieței construcțiilor, în prezent în douăsprezece țări (Austria, Slovenia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Slovacia, Cehia, Ungaria, Polonia, Elveția, Bulgaria, Serbia și bineînțeles, România).

Site-ul daibau.ro este destinat cererii – investitorilor, persoanelor fizice, firmelor sau instituțiilor, care doresc să construiască sau să renoveze și caută proiectanți, constructori, executanți și furnizori de servicii sau doresc numai informații din construcții.

Site-ul este destinat și ofertanților, adică executanților și furnizorilor de servicii (firme de construcții, meșteșuguri, inginerie și proiectare...).

Daibau oferă utilizatorilor posibilitatea de a compara mii de furnizori, executanți și furnizori de servicii într-un singur loc. Astfel, clienții economisesc timpul, iar executanții au o imagine asupra cererii.

În felul acesta, căutarea pretențioasă și incertă a executanților sau a furnizorilor de servicii va aparține trecutului. În plus, utilizatorii pot obține oferte de la ofertanții interesați ușor și repede, simplu și gratuit.

Pe daibau.ro găsiți și prețuri aproximative ale proiectelor din construcții, materialelor și serviciilor iar cu ajutorul calculatorului obțineți informații despre valorile reale ale proiectelor individuale.

În revista Daibau găsiți un număr mare de texte de specialitate, sfaturi și noutăți din domeniul arhitecturii, construcțiilor, amenajărilor interioare și exterioare.

Daibau.ro funcționează asemenea unui consilier personal, unde aveți posibilitatea să alegeți executanți locali de calitate pentru lucrările de construcții mari sau mici, de exemplu pentru izolarea pereților sau acoperișurilor, pavarea sau asfaltarea curții, montaj gresie și faianță, proiectarea și realizarea bucătăriilor la comandă, lucrări de zugrăvire...

Datorită daibau.ro aveți posibilitatea de a angaja meșteri pentru anumite lucrări, care, pe baza expertizei, abilităților, aptitudinilor, abilității, experienței de mulți ani pe de o parte, și a celor mai bune unelte profesionale, pe de altă parte, pot face asta în locul vostru. Va fi cel mai bun mod de a evita stresul și cu siguranță veți fi mulțumiți de rezultate.

În primul rând, daibau.ro dorește să vă elibereze de griji, oferind un sistem care găsește și selectează ușor și rapid executanți în construcții. Fiecare executant are o recomandare de la utilizator și o referință pe baza cărora este mai ușor de găsit. Utilizarea platformei daibau.ro este foarte simplă. Vă ia doar câteva minute.

Platforma este concepută pentru a vă permite să vă creați cererea foarte ușor - este necesar să specificați tipul de lucrare sau serviciu de care sunteți interesat, o scurtă descriere, data dorită de începere și terminare, locația și, eventual, să atașați imagini și schițe. Sistemul anunță automat toți ofertanții disponibili care îndeplinesc criteriile date, iar aceștia răspund la ofertele clienților potențiali.

Trebuie amintit că sistemul actualizează cu regularitate datele despre executanți. Acest lucru permite stabilirea transparenței, onestității și, mai presus de toate, realizarea calitativă, deoarece executanții și furnizorii de servicii trebuie să depună toate eforturile pentru a fi evaluați la cel mai înalt rating de pe portal. Pentru ei, un rating prost sau un comentariu negativ înseamnă publicitate proastă – ceea ce nu le convine deloc.

După finalizarea lucrărilor, fiecare client are posibilitatea de a descrie în detaliu serviciile care erau prestate, de a lăsa un comentariu despre executant și de a evalua lucrarea acestuia. Platforma ia foarte în serios opiniile, sfaturile și plângerile clienților săi și le verifică cu atenție. În cazul în care executanții, furnizorii sau prestatorii de servicii nu respectă standardele stabilite, aceștia vor fi eliminați din sistem.

Dacă planificați să construiți o casă sau să renovați un apartament, vizitați portalul daibau.ro și vă convingeți singuri de avantajele aduse utilizatorilor și de tot ceea ce oferă - o căutare gratuită a experților. Pe de altă parte, dacă sunteți un executant cu mulți ani de experiență și referințe, puteți să vă înregistrați și, după o anumită verificare, să aveți acces la proiectele din construcții.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#renovare locuinta, #mesteri , #renovare