Top 3 dileme când ne renovăm casa

Advertorial
Luni, 30 Mai 2022, ora 21:11
4364 citiri
Top 3 dileme când ne renovăm casa
FOTO Shutterstock

Nu puține sunt dățile când ne dorim să facem câte o schimbare în casă. Fie că înlocuim un covor, o canapea sau o mobilă întreagă, ne aduce un vibe nou atât în casă, cât și în suflet. Schimbările nu trebuie să fie majore, dar sunt benefice și necesare din când în când.

Ideea unei renovări ne sperie pe mulți dintre noi, mai ales dacă nu este prima oară. Pe lângă bugetele care mereu sunt depășite (indiferent cât de atent sunt calculate), lipsa bunilor meseriași și timpii care mult prea rar sunt respectați, sunt și îndoielile noastre dacă ceea ce am ales să cumpărăm este exact ce ne trebuie.

Piața este invadată de mii de modele și oferte, dar, paradoxal, când avem nevoie de un produs anume, este de negăsit. Consultăm reviste și site-uri de specialitate, unii apelează și la serviciile designerilor de interior, iar la finalizarea lucrărilor simțim adesea că am acumulat atât de multe informații încât ne putem deschide propria firmă în domeniu.

Iată care sunt cele mai întâlnite dileme atunci când ne redecorăm casa:

1. Ce culoare să aibă pereții?

Vedem adesea poze cu niște case desprinse parcă din filme, care ne rămân întipărite în minte și, de cele mai multe ori, în telefon. Trebuie să fim realiști și să ne dăm seama dacă acea culoare de var sau model de tapet se potrivește casei noastre sau dacă, de dragul ei, merită să schimbăm toată mobila.

Producătorii lansează pe piață culori, texturi și modele extrem de frumoase și variate, motiv pentru care, dacă nu deținem suficiente noțiuni despre design interior, rezultatul final poate fi departe de ceea ce ne-am imaginat. Dacă nu vrem să consultăm un designer, putem apela la site-urile care pun la dispoziția utilizatorilor, în mod gratuit, simulatoare 3D.

2. Mobilă modulară sau pe comandă?

Această dilemă de cele mai multe ori atunci când vrem să ne schimbăm mobila din casă. În living sau în dormitor, de ceva ani încoace, tot mai multe persoane aleg mobilă cat mai puțină. Indiferent dacă locuim la bloc sau la casă, nevoia de spațiu a devenit tot mai prezentă.

În schimb, atunci când căutăm bucatarii modulare sau mobilă de bucătărie făcută pe comandă, variantele sunt copleșitoare. Aici, interesul nostru se axează mai mult pe utilizarea eficientă a spațiului, având nevoie de o compartimentare inteligentă a mobilei, pentru ca aspectul și utilitatea sa să fie conform așteptărilor.

Din fericire, ambele variante sunt suficient de bogate în oferte și modele, încât avem de unde alege. De cele mai multe ori, diferențele constau în timpul de livrare (dacă o mobilă pe comandă poate dura câteva luni până este livrată, una modulară ajunge adesea în doar câteva zile în casele noastre) și în prețul acestora (mobilierul făcut pe comandă este deseori mai costisitor datorită materialelor alese și a personalizării conform nevoilor clientului).

3. Încălzire prin pardoseală sau prin calorifere?

Ambele variante au avantaje și dezavantaje, diferența constând în acoperirea nevoilor proprietarilor.

Din punct de vedere al accesabilității, pentru un apartament este mai recomandată încălzirea prin calorifere. Avantajul este că pentru aceasta nu sunt necesare prea multe modificări prin casă și, dacă a intervenit obișnuința și se dorește o schimbare, caloriferele au modele și culori diferite sau se pot accesoriza cu o mască.

Încălzirea prin pardoseală este recomandată atunci când dorim să schimbăm parchetul sau gresia, aceasta necesitând, după instalare, pardoseală special creată pentru ea.

Deși pare un proces copleșitor, la care nu multă lume își dorește să mai revină după finalizare, cu multă răbdare și timp acordat studierii pieței, putem obține rezultatele dorite.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#renovare casa, #dileme, #renovare , #stiri life style