Renovarea apartamentului cu buget redus: 6 sfaturi practice

Advertorial
Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 17:01
6468 citiri
Renovarea apartamentului cu buget redus: 6 sfaturi practice
renovare apartament FOTO: piqsels.com

Renovarea apartamentului este o activitate pe cât de interesantă, pe atât de descurajantă. Trebuie să decizi de unde să începi, ce păstrezi, ce schimbi, de unde faci rost de bani și unde vei sta pe toată durata renovării. Vei avea multe de învățat din această experiență, dar acum este important să știi ce ai de făcut.

Fie că ți-ai cumpărat un apartament nou, fie că vrei sa-l renovezi pe cel vechi sau că te-ai mutat cu chirie, sfaturile din acest articol îți vor folosi pentru ca rezultatul să fie unul care să te mulțumească, iar costul final să fie accesibil. Descoperă 6 sfaturi practice pentru renovarea apartamentului cu buget redus!

Stabilește un buget

În funcție de bugetul disponibil vei ști cu certitudine ce amenajări poți face în acest moment și ce va trebui să amâni pentru o dată ulterioară. Dacă bugetul nu este suficient pentru toate renovările pe care ți le dorești, poți apela la un credit la bancă sau poți cumpăra mobila în rate.

Alege inteligent culorile și modele

Găsește nuanțele care îți plac și creează unitate între camere cu teme de culori sau modele pe care le poți reproduce discret. În acest fel apartamentul va oferi senzația unui organism bine conectat, creând un spațiu relaxant și primitor. De asemenea, alege culori deschise, care măresc spațiul și reflectă lumina naturală. Optează pentru un alb sau sau o culoare pastelată, iar camerele vor părea mai mari și mai luminoase.

Mizează pe lumina naturală

Cu ajutorul luminii naturale poți face ca orice spațiu să pară mai mare și mai elegant. Dacă este posibil, dărâmă un perete ce dă înspre o priveliște atractivă și montează un geam uriaș, din tavan până în podea. Senzația finală va fi una de lux total, iar camera va fi cu atât mai confortabilă. Dacă este posibil, montează ferestre pe tavan care permit o iluminare naturală a camerei pentru mai multe ore pe zi.

Montează oglinzi

Este un truc minunat, care schimbă foarte mult aspectul unui apartament. Oglinzile reflectă lumina și amplifică dimensiunea unui spațiu. De asemenea, vor face camera să pară mai înaltă, iar lumina va ajunge chiar și în colțurile mai întunecoase.

Folosește un covor pentru a împărți spațiul

Orice apartament trebuie să aibă bine delimitate spațiile cu funcționalități diferite. Chiar dacă în unele cazuri sunt ideale ușile, în alte situații vor face camerele să pară mai mici. Un covor, însă, poate defini foarte bine zona de luat masa, dacă este pus în living, sau zona de dormit, dacă este așezat lângă patul din dormitor. Covorul este o modalitate foarte simplă și comodă, dar eficientă, pentru a defini spațiile fără a le îngrădi fizic.

Mobilează cu înțelepciune

În funcție de designul pe care ți-l dorești, poți alege mobilă de-a gata, pe care o găsești direct în magazinele de profil. Avantajul acesteia este că nu trebuie să aștepți livrarea și poți finaliza renovările mult mai repede. Pe de altă parte, dacă vrei să acoperi toate spațiile disponibile, câștigând multe zone în care poți depozita lucruri, cel mai indicat este să apelezi la mobilierul făcut pe comandă. Acesta va fi personalizat în funcție de spațiul disponibil și de nevoile tale, iar satisfacția unui design unic poate fi destul de atractivă. Dezavantajul mobilei la comandă este că durează mai mult până este fabricată și livrată, iar costurile pot fi, de asemenea, mai mari.

Există nenumărate moduri în care poți renova un apartament pentru a-l face mai frumos, mai atractiv și mai plăcut. Cu ajutorul recomandărilor noastre, combinate cu imaginația ta, vei putea să transpui în realitate casa visurilor tale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
#renovare apartament , #stiri life style