Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Experiența de coșmar a unei românce care a renovat casa: "Muncitori care se fac rangă și la ora 3 nu te mai poți înțelege cu ei"

Vineri, 11 Noiembrie 2022, ora 18:48
135011 citiri
Experiența de coșmar a unei românce care a renovat casa: "Muncitori care se fac rangă și la ora 3 nu te mai poți înțelege cu ei"
Meseriaș care renovează un apartament FOTO Pexels.com

Pentru românii care vor să-și renoveze casele este o adevărată provocare să reușească să găsească o echipă de meseriași care să ceară prețuri rezonabile pentru lucrări, să le execute corect și la timp.

Este cazul unei românce care a relatat că a plătit 40.000 de lei pentru faianța pusă greșit de muncitorii pe care i-a angajat, după cum a scris pe Facebook.

"Am vrut să va arăt ce înseamnă nepăsarea, lipsa de respect și bătaia de joc cu care se confruntă clientul. Din toate pozele pe care le puteam alege am mers cu asta pentru că a fost picătura care a umplut găleata (căci paharul e puțin spus).

Este a două oară când se pune această porțiune de gresie, a două oară când "s-a greșit doamna, ce vă supărați așa".

Și da, mă supăr. Mă supăr că dau banii aiurea pe plăci de gresie sparte complet degeaba, pentru că nu m-a ascultat nimeni când am spus să se asigure că dau ușa jos să o taie la bază, că altfel nu se mai deschide.

Mă supăr că dau peste 40000 de lei pentru faianță pus prost, pereți de rigips puși strâmb, muncitori care se fac rangă și la ora 3 nu te mai poți înțelege cu ei și put a borhot, și câte și mai câte.

Deci iertați-mă, dar m-am săturat de pretenții, fițe și figuri și nu suntem în stare să punem o gresie, că la alba-neagra nu cred că aveau problema asta", a scris femeia pe grupul Constructori și meseriași în construcții.

"Că să clarificăm niște lucruri, prețul nu a fost un criteriu, am ales din ce recomandări am primit și plătit cât s-a cerut, mereu la timp si etapizat. Și mă iertați, dar să pui gresia albă neagră nu ține în niciun fel de preț, ține de un minim de interes și 2 neuroni activi (unul pentru albă, unul pentru neagră)", a detaliat aceasta în comentarii.

"Asta e realitatea"

"Stați ca vine imediat un Dorel să spună că ați căutat pret mic pe mp, din păcate asta e realitatea, trebuie să le dai examen înainte să-i tocmești."

"Cu ani în urmă am chemat meseriași să îmi renovez, mi-au cerut sume colosale, foarte mult, și am găsit un băiat care mi-a luat de 10 ori mai puțin că restul, dar îți spun ce calitativ a lucrat, că nu știam ce să îi mai dau, cât timp a stat, să fie mulțumit."

"Dacă un "meseriaș" cere și 100 lei/mp, asta nu înseamnă că e meseriaș. Nu totul se rezumă la preț. Cel mai bine, înainte de a efectua o lucrare, faceți cu cineva care vă poate prezenta lucrări efectuate de el."

"Recomandarea e cheia, nu anunțuri pe olx sau Facebook. Și răbdarea, un meseriaș bun întotdeauna e ocupat și va trebui așteptat după el.

Sunt și clienți care-și amintesc azi că vor gresie undeva și caută repede un meseriaș."

"Să știți că îi greu cu meșterii, și eu mă ocup de finisaje și văd multe lucruri făcute prost. Eu am obiceiul să duc viitorul client la lucrări terminate, pentru că rămâne o relație de prietenie după finalizarea fiecărui proiect, fapt care îmi asigură momentan lucrări până anul viitor, luna iulie inclusiv. Dumneavoastră ați avut ghinionul să nimeriți meșterii nepotriviți."

"La mine au fost și foarte scumpi, și mai ieftini, și cu hârtie de facultate, și fără. Hai să îți povestesc, că din 10 echipe, pe 3 le-aș recomanda. 1 firma, 1 ieftin și 1 prieten. Ăla cu facultate și firmă și cu zeci de poze de referință, nici pentru dușmanii mei nu aș recomanda.

Asta cu preșuri sunt povești de adormit copiii."

"Mai bine căutați pe YouTube cum se face și puneți de câteva ori și dați jos până vă iese (asta dacă nu e gresia scumpă). Cu un minim de cunoștințe vă iese mai bine față de ce găsiți pe Olx/Facebook."

"Nu trebuie plătiți înainte, trebuie supravegheați, la prima zbârcă pe care o dă îl dai afară și aduci altul care poate remedia, căci lucrează pe banii tăi, materialele și timpul de supraveghere sunt bani."

"Gresia e bine pusă"

În comentarii, unii o contrazic și sunt de părere că gresia e bine pusă.

"Gresia este foarte bine. Lăsați-vă de table de șah, că nu știți să-l practicați. Așa că bravo muncitorului; v-a dat o lecție de smerenie."

"Gresia e bine pusă. Dacă ești așa profesionistă de ce nu ai pus-o tu. Și aia albă din colț e ca tu să te înnegrești de furie și poate poate se înnegrește și gresia".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#renovare apartament, #muncitori, #experienta, #gresie, #faianta locuinte, #consum alcool , #stiri sociale