Răzbunarea vecinilor deranjați de gălăgia produsă la renovarea unui apartament: "M-au amenințat și șantajat că nu-mi dau semnături pentru centrală"

Joi, 15 Iunie 2023, ora 22:14
70423 citiri
Răzbunarea vecinilor deranjați de gălăgia produsă la renovarea unui apartament: "M-au amenințat și șantajat că nu-mi dau semnături pentru centrală"
Imagine dintr-un apartament care este renovat FOTO captură YouTube

Unul dintre motivele frecvente de ceartă între locatarii unui bloc este cel al renovării apartamentelor. De obicei astfel de lucraări durează mult, mai ales când au loc în apartamente vechi, iar răbdarea celor care locuiesc în vecinătate este greu pusă la încercare din cauza zgomotului produs.

Este situația relatată de un român care este șantajat de vecini, după ce a trecut prin mai multe scandaluri cu aceștia, deranjați de gălăgia produsă în timpul lucrărilor, după cum a scris acesta pe Facebook.

"Cum să procedez ca să îmi pun centrală termică?"

"Am cumpărat un apartament într-un bloc cu 10 etaje având 40 de apartamente. Problema este că s-a renovat și bineînțeles s-a produs zgomot și disconfort în urma renovării. Vecinii au chemat poliția, au făcut reclamație la disciplina in construcție, la garda de mediu și câte și mai câte reclamații.

În urma controalelor polițiștii m-au găsit în regulă, mai mult au explicat vecinilor că este legea gălăgiei care îmi permite sa fac lucrări fără autorizație atunci când se schimbă faianța și gresia.

Acum vecinii m-au amenințat și șantajat că nu-mi dau semnături pentru centrală. Chiar când am fost să iau semnături mi-au făcut un scandat monstru, efectiv n-ai cu cine să vorbești.

Doamna de la asociație m-a îndrumat să-i dau în judecată.

Cum să procedez ca să îmi pun centrală termică? Să-i dau în judecată? Care ar fi costurile? Pot câștiga în instanță sau există riscul să pierd? Cât ar dura procesul? Vă mulțumesc și niște răspunsuri mi-ar fi de folos", a scris acesta pe grupul Sfaturi de la avocați.

"Întrebați fostul proprietar dacă a contribuit la aducerea conductei în scară"

În comentarii, acesta a primit mai multe sfaturi de la membrii grupului.

"Dacă ați participat la montarea țevii de gaz, nu aveți nevoie de semnăturile lor, sunteți și dv. proprietar. Doar în cazul că nu ați participat, sunteți la mâna lor. Există varianta să vă aduceți o altă țeavă, cu acordul celor de la gaz, să suportați singur costurile și vă puteți pune centrală fără semnătura lor."

"Nu există așa ceva. Dumneavoastră ați cumpărat de la altcineva apartamentul, da? Eh, fostul proprietar și-a dat acordul pentru a trece țeava pe lângă ușa lui chiar dacă la vremea respectivă nu a contribuit cu bani. Acum, dvs nu va rămâne decât să plătiți la asociație taxa pentru "înțepare" fără a mai cere acordul nimănui."

"Întrebați fostul proprietar dacă a contribuit la aducerea conductei în scară, dacă da, nu ar mai fi nevoie de semnătura nimănui."

"Fără semnăturile lor nu pornește dosarul"

"Puneți-vă în locul celui care a adus țeava de gaz în scară, l-a costat în jur de 1000 de euro și un vecin vine și înțeapă în țeava dv, ce faceți, îi mai dați și colac și lumânare și să zică și bodaproste?"

"Dacă ei au tras țeava au proiect, tu ca să te racordezi la țeavq lor, trebuie să-ți dea semnătura locatarii și să plătești. Așa am pățit noi."

"Dacă e de înlocuit strict o centrală (demontat - remontate pe aceeași poziție, conform cu proiectul de gaz) atunci nu e nevoie de nici un acord, considerăm că instalația de utilizare e deja executată. Însă dacă discutăm de execuție a instalației de utilizare, atunci ai nevoie de acordul tuturor coproprietarilor coloanei de gaz, care trebuiesc despăgubiți financiar conform cotei care se calculează conform devizului inițial al lucrării (Ord 32, art 7). În cazul în care nu vreți să obțineți acordul acestora, ei au dreptul de a depune reclamație la distribuitorul de rețea cât și la ANRE. Însă, teoretic, executantul lucrării nici nu ar trebui să se apuce de execuție până nu are tabelul cu acordul vecinilor, pentru că în cazul unei reclamații fondate, se va alege în prima faza cu o amendă frumușică!"

"Vecinii și-au pus pe banii lor, trebuie să le dai o parte din banii de la țeavă principala + materiale + manoperă.

Fără semnăturile lor nu pornește dosarul cu aprobări pentru contor mai departe."

"M-am săturat să aud mereu zgomot de bormașini"

"Cu hotărâre judecătorească care ține loc de semnăturile vecinilor, un vecin și-a pus centrală pe motiv că nu suntem la domiciliu, cu toate că putea să ne sune, nr nostru de telefon fiind la vecinii cu care țineam legătura și ne plăteau la asociație cheltuielile și cu care ne vedeam periodic chiar și cu sora sa ne vedeam întâmplător."

"În blocul meu, respectiv scară, la început un vecin și-a tras teva de gaz, oricine și-a montat centrală la țeava lui a plătit, am plătit și urma să primesc bani de la cei ce urmau să-și monteze. La scurt timp administratorul a făcut o listă cu cine vrea să-și monteze și au fost destui interesați, fapt pentru care s-a trecut la țeava comună. Acum administratorul aprobă la toată lumea care vrea să monteze, sunt niște pași în afară de administrație, debranșare."

"Respectați și dumneavoastră programul de liniște.

Eu aș face la fel că m-am săturat să aud mereu zgomot de bormașini, de ciocane, continuu. Termini dumneata, începe altul și tot așa."

NVIDIA își îndreaptă atenția către industria roboților umanoizi. Ce a declarat CEO-ul companiei
NVIDIA își îndreaptă atenția către industria roboților umanoizi. Ce a declarat CEO-ul companiei
NVIDIA, cunoscută pentru soluțiile sale avansate de procesare AI, își îndreaptă acum atenția către o nouă piață emergentă: cea a roboților umanoizi. CEO-ul companiei, Jensen Huang,...
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
#renovare apartament, #zgomot, #probleme, #amenintari, #vecini, #semnaturi, #centrala , #renovare