Un grup de muncitori francezi vrea sa arunce in aer fabrica

Marti, 14 Iulie 2009, ora 15:59 756 citiri
Foto: AFP

Muncitorii unui producator de componente auto din Franta ameninta sa-si arunce in aer fabrica, daca cei mai mari clienti, Renault si Peugeot-Citroen, nu vor plati salariile compensatorii, promise pentru cei care vor intra in somaj.

Angajatii de la New Fabris, companie ce produce componente pentru motoare, au dus canistre de benzina in interiorul fabricii si au amenintat ca le vor arunca in aer, pe 31 iulie, daca cei doi clienti mentionati nu vor plati cate 30.000 de euro ficarui dintre cei 366 de muncitori care vor fi disponibilizati, relateaza Financial Times.

Oficiali guvernamentali au declarat ca exista indoieli ca recipientele respective ar fi chiar umplute cu benzina, insa iau amenintarile in serios.

Ministrul Industriei, Christian Estrosi, i-a invitat pe muncitori la discutii, intr-o prima faza, insa a retras invitatia luni, spunand ca nu va negocia atat timp ce amenintarile raman valabile.

Guy Eyermann, liderul sindicatului, a declarat ca nu va abandona lupta. "Suntem capabili sa aruncam in aer fabrica? Da, suntem!", i-a indemnat el pe cei 100 de muncitori adunati, luni, in fata fabricii.

Reprezentantii Renault si Peugeot au declarat ca nu vor ceda in fata amenintarilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News