Surpriza pe piata auto: Rusii au prezentat rivalii pentru Logan si Sandero

Luni, 31 August 2015, ora 22:254545 citiri
Surpriza pe piata auto: Rusii au prezentat rivalii pentru Logan si Sandero
Foto: wroom.ru

Intr-o miscare neasteptata, producatorul rus AvtoVAZ si-a prezentat cele doua noi modele care trebuie sa incheie suprematia lui Renault Logan si Sandero pe piata locala.

Noile autoturisme, Lada Vesta, sedanul care vine sa concureze Loganul, si Lada Xray, hatchback-ul care isi propune sa intreaca Sandero la capitolul vanzari, au un design modern, insa destul de departe de cel prezentat de rusi in modelele concept, scrie presa rusa.

Vesta si Xray au parte de elemente de design comune, mai ales in partea frontala, insa par cumva nefinisate.

Blocul optic este unul masiv, departe de tendintele moderne, iar grila uriasa, care se prelungeste mult in bara fata, sugereaza o agresivitate in contrast total restul caroseriei, care este mai degraba conservatoare.

Nici motorizarea nu ajuta cele doua modele Lada, care vor fi disponibile, in prima faza, doar cu un propulsor pe benzina de 1,6 litri, ce dezvolta 106 cai putere.

Vesta va fi lansata oficial la sfarsitul lunii septembrie si va ajunge in showroom-uri in noiembrie, in timp ce Xray va fi lansata la jumatatea lunii decembrie, pentru a-si face aparitia pe piata din februarie 2016.

M.D.