Si Renault s-ar putea retrage din Formula 1

Miercuri, 13 Mai 2009, ora 13:10 910 citiri

Renault ar putea anunta miercuri ca se va retrage din Formula 1 daca FIA nu va modifica regulamentul tehnic pentru sezonul 2010.

Razboiul echipelor cu FIA pare sa fie doar la inceput, dupa ce Toyota, Red Bull, Toro Rosso si Ferrari au amenintat ca se retrag din campionat in cazul in care FIA nu revizuieste regulamentul tehnic.

Astfel, un alt constructor este pe cale sa isi anunte oficial intentia de a parasi competitia in cazul in care cerintele echipelor reunite sub umbrela Formula One Teams' Association nu vor fi respectate.

In acest sens, publicatia franceza Le Figaro sustine ca Renault va confirma miercuri oficial ca este de partea celor patru echipe mai sus mentionate. "Potrivit informatiilor noastre, Renault va anuntat miercuri aceeasi decizie ca si Ferrari", se arata in articolul publicat de Le Figaro.

Potrivit unor informatii neoficiale dezvaluite anterior de publicatia Autosport, toti constructorii din Formula 1 sunt decisi sa boicoteze inscrierile in sezonul 2010, astfel ca singurele echipe care ar urma sa participe anul viitor in F1 sunt Williams, Brawn GP si Force India.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News