Seful Renault se asteapta ca piata auto europeana sa incetineasca in 2015

Duminica, 26 Octombrie 2014, ora 15:29
1993 citiri
Seful Renault se asteapta ca piata auto europeana sa incetineasca in 2015

Presedintele director general al grupului auto francez Renault, Carlos Ghosn, a declarat sambata ca se asteapta la o incetinire a ritmului de crestere a pietei auto europene in 2015, in conditiile in care piata isi revine de pe urma crizei economice globale, transmite AFP.

Ghosn, care in paralel este si directorul general de la Nissan Motor Co, sustine ca in acest an piata auto din Europa a inregistrat o crestere de 6%, cea mai buna performanta de dupa criza din 2007.

"Ma astept ca in 2015 revenirea pietei sa continue", a spus Ghosn, la un forum economic organizat la Shanghai. "Nu ma astept insa la o noua crestere de sase procente. Cred ca cererea va fi mai mica de sase procente, in linie cu ritmul de crestere al Produsului Intern Brut" a mai spus Ghosn, fara a oferi estimari cu privire la evolutia vanzarilor grupului Renault

Multi constructori auto si-au indreptat atentia spre China, cea mai mare piata auto din lume, dupa ce criza globala a condus la prabusirea vanzarilor de automobile pe pietele din SUA si Europa. In prezent piata auto din China da si ea semne de incetinire, insa Ghosn sustine ca Renault si Nissan sunt decisi sa-si majoreze capacitatile de productie din China.

La finele anului trecut, Renault a semnat un acord cu compania chineza Dongfeng pentru a infiinta o societate mixta care va demara productia in 2016 cu o capacitate initiala de 150.000 de vehicule pe an. Nissan are deja un parteneriat cu firma de stat Dongfeng, al doilea mare constructor auto chinez.

"Nu credem ca incetinirea pietei din China va fi una pe termen lung deoarece fundamentele arata in continuare spre o dezvoltare buna a industriei" a spus Ghosn.

In luna septembrie 2014 vanzarile de autovehicule in China au crescut cu doar 2,5% in ritm anual, cel mai mic ritm de crestere inregistrat in acest an, pana la 1,98 milioane vehicule. Anul trecut in China au fost vandute 21,98 milioane vehicule.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#piata auto eruopeana incetinire, #Renault piata auto , #promotii