Seful Renault: Criza a trecut

Sambata, 10 Aprilie 2010, ora 11:30 980 citiri
Foto: Daylife

Presedintele grupului Renault-Nissan, Carlos Ghosn, este de parere ca cea mai severa parte a crizei economice a trecut, varful fiind atins la inceputul anului 2009.

"In acea perioada, a fost o combinatie extraordinara intre o criza financiara si una economica. Haosul financiar este, fara indoiala, in urma noastra. Banii au inceput din nou sa intre in companiei", a spus Ghosn, intr-un interviu pentru Les Echos.

Pe de alta parte, seful Renault-Nissan sustine ca inca nu am scapat de criza economica. "Unele tari, precum India, China sau Brazilia, nu au fost inca atinse. Altele, insa, cum ar fi Japonia sau tarile din Europa, vor avea nevoie de mai mult timp pentru a-si reveni", a declarat acesta.

Incepand cu septembrie 2008, cand a dat faliment Lehman Brothers, si pana dupa inceputul anului 2009, socul a fost foarte puternic

"Nu puteam functiona cand pietele financiare erau in haos, dar natura noastra este ciclica. Un producator trebuie sa se poata adapta la scaderea pietelor. Responsabilitatea unui lider este sa fie eficient cand totul merge prost. Cred ca un manager trebuie sa faca tot posibilul sa nu abandoneze nici salariatii, nici actionarii, nici furnizorii", a adaugat seful Renault-Nissan.

Recent, Renault-Nissan a semnat un contract de colaborare cu producatorul german Daimler, constructorul Mercedes si Smart.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News