Samsung SM5, modelul din care se naste viitorul Renault Safrane

Luni, 30 Noiembrie 2009, ora 18:09 886 citiri

Samsung a publicat luni prima schita oficiala a modelului SM5, nava amiral a coreenilor, care va sta la baza viitorului Renault Safrane, asteptat in 2010 la Paris.

Coreenii de la Samsung au publicat prima imagine oficiala a viitorul model SM5, nava amiral a subsidiarului Renault, care va debuta pe piata asiatica in viitorul apropiat. Judecand dupa istoria modelului SM3, care a dat nastere variantei europene Fluence, regasita sub brandul Renault, si viitorul SM5 ar putea lasa loc unui frate de concern produs in Franta.

Modelul care ar urma sa aiba la baza limuzina coreeana se vrea a fi un succesor pentru ghinionistul Vel Satis, care a reprezentat o dezamagire completa pentru constructorul francez. Surse neoficiale anunta ca acesta se va numi Safrane, asemeni predecesorului de la mijlocul anilor 90.

Nava amiral a celor de la Renault ar urma sa masoare 4.9 metri in lungime si sa isi bucure ocupantii locurilor spate cu un ampatament de 2.8 metri.

Gama de motorizari va fi asigurata de aceleasi unitati pe benzina si diesel regasite in gama Samsung si pe SUV-ul Koleos. Vom gasi un propulsor pe benzina, cu patru cilindri, de 2.5 litri, capabil sa ofere 170 de cai putere dar si propulsorul dCi de 2.0 litri in doua variante de putere, de 150 si 173 de cai.

Data lansarii nu a fost inca facuta publica, dar ne putem astepta la un debut fastuos in cadrul Salonului Auto de la Paris, din toamna lui 2010.

Cititi mai mult pe AUtomarket.ro

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News