Renault produce Symbol in Algeria cu componente din Romania

Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 10:502254 citiri
Renault produce Symbol in Algeria cu componente din Romania

Compania auto Renault a deschis o fabrica in Algeria pentru a profita de faptul ca piata auto inregistreaza o crestere rapida in statele din Africa de Nord.

Uzina noua este responsabila pentru productia sedanului Renault Symbol si foloseste componente din Romania.

Modelul este dezvoltat pe aceeasi platforma ca Dacia Logan 2 si este realizat in paralel si in tara noastra, aminteste auto-types.

Renault va produce la Mioveni Duster-ul cu volan pe dreapta

Fabrica din Algeria se afla in orasul Oran si este prima uzina franceza dupa ce tara si-a declarat independenta fata de Hexagon in 1962.

Renault a investit 50 de milioane de euro si detine 49% din afacere, iar statul algerian are restul actiunilor.

La inceput, uzina va avea 350 de angajati, multi dintre ei fiind specializati la Mioveni.

Modelul Symbol realizat la Oran este vandut doar in Algeria. Cu timpul, productia masinii destinate acestei tari va fi mutata de tot din Romania, unde va fi realizat doar modelul pentru Turcia. Totusi, Dacia va furniza in continuare Loganurile pe piata algeriana.

Miscarea a fost anuntata in urma cu o saptamana.

"Uzina din Algeria va produce Renault Symbol pentru a raspunde cererii pietei locale. Aceasta va insemna ca productia de Symbol pentru piata algeriana va trece treptat de la Mioveni la uzina din Oran.

Uzina de la Mioveni va continua sa livreze modelul Dacia Logan pentru piata algeriana. In Romania, la Mioveni se va produce in continuare modelul Renault Symbol pentru piata turca", au declarat atunci reprezentantii Directiei de Comunicare Renault Romania.