Renault nu va produce in Romania noile motoare pentru Logan, Duster si Sandero

Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 14:343543 citiri
Renault nu va produce in Romania noile motoare pentru Logan, Duster si Sandero

Renault-Nissan va construi a doua generatie de modele de motoare in Rusia, impreuna cu partenerul local AvtoVAZ, a anuntat, joi, directorul general regional, Bruno Ancelin.

Producatorul auto va fabrica motorul de 1,6 litri incepand din aceasta saptamana la uzina din Togliatti.

El va echipa modelele Logan Sedan, Duster SUV Sandero, Nissan Almera si Lada Largus.

De altfel, in viitorul apropiat uzina respectiva va realiza si al doilea motor pe benzina.

Renault si partenerul japonez Nissan isi intaresc prezenta pe piata ruseasca, in timp ce se pregatesc sa preia firma care a lansat celebra Lada, informeaza 4-traders.com.

Renault detine 43,4% din actiunile Nissan si in 2008 a platit un miliard de dolari pentru un pachet de 25% din actiunile AvtoVAZ. In plus, grupul va prelua constructorul rus in 2014.

La mijlocul acestui an, directorul Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a preluat si functia de presedinte al AvtoVAZ. Dupa achizitie, ei vor controla 30% din piata auto din Rusia, obiectivul dorit fiind 40% in anul 2016. Insa in primele noua luni ale acestui an vanzarile celor trei partenerii au scazut cu 9%.

Totusi, francezii cred in continuare in potentialul pietei auto rusesti, care ar putea sa o depaseasca in curand pe cea germana.

Renault are trei uzine in America Latina, anume in Argentina, Brazilia si Columbia, sase uzine in Franta. Compania Dacia din Romania a fost preluata de contructorul francez in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit in opt ani un jucator de notorietate pe piata auto europeana.