Renault-Nissan si Daimler se aliaza

Marti, 06 Aprilie 2010, ora 17:39 1202 citiri
Foto: Arhiva

Grupurile Renault-Nissan si Daimler ar putea semna un contract de alianta miercuri, potrivit unor surse din industria auto.

Renault si Daimler au negociat un parteneriat la nivel mondial, pentru a deveni mai competitive si a reduce costurile, relateaza Reuters.

"O sedinta extraordinara a consiliului de conducere al Renault a avut loc in aceasta dimineata", a declarat o sursa apropiata de producatorul auto francez, care a adaugat ca un anunt oficial va fi facut miercuri, inainte de deschiderea burselor.

De asemenea, o alta sursa a declarat ca parteneriatul ar putea fi anuntat miercuri, iar ministrul Industriei din Franta, Christian Estrosi, a confirmat ca bordul director al grupului a avut o intalnire marti dimineata.

Potrivit Bloomberg, modelele Smart, de la Daimler, si Twingo, de la Renault, ar putea avea aceleasi componente cheie, in viitor, iar divizia Mercedes Benz a Daimler ar putea furniza motoarele si sistemele de tansmisie pentru masinile de lux Infiniti a celor de la Nissan.

Parteneriatul dintre cele trei companii ar putea fi reprezentat si de un schimb de actiuni. In prezent, Renault detine 44 la suta din Nissa, care, la randul sau, detine 15 la suta din producatorul francez.

Potrivit unor surse, Daimler ar putea renunta la 3,5 la suta din actiuni, in cadrul acestui parteneriat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News