Renault-Nissan si Daimler castiga cate doua miliarde de euro in urma parteneriatului

Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 14:10 851 citiri
Foto: AFP

Renault-Nissan si Daimler vor castiga, fiecare, cate doua miliarde de euro, in urmatorii cinci ani, datorita parteneriatului incheiat miercuri.

"Alianta cu Daimler are o valoare neta de cel putin doua miliarde de euro, atat din reducerea de costuri, cat oportunitatile de venituri, in urmatorii cinci ani", a declarat Carlos Ghosn, presedinte al Renault-Nissan, citat de AFP.

Cele doua grupuri auto vor face schimb de capital si tehnologii, in special in cazul automobilelor de mici dimensiuni si a celor electrice.

Astfel, Renault-Nissan va prelua 3,1 la suta din actiunile Daimler, in timp ce aceasta din urma, care produce brandul de lux Mercedes-Benz si Smart, va prelua 3,1 la suta din Renault si 3,1 la suta din Nissan.

Cele doua grupuri au fost de acord sa lucreze impreuna la dezvoltarea de noi tehnologii pentru motoare si de a construi autovehicule comerciale usoare.

"Prin combinarea cunostintelor noastre, vom stabili noi standarde in consumul de combustibil si emisiile de dioxid de carbon", a explicat Dieter Zetsche, presedintele Daimler.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News