Renault made in China: Cand va fi gata prima masina

Luni, 16 Decembrie 2013, ora 14:471827 citiri
Renault made in China: Cand va fi gata prima masina

Renault a incheiat un acord de 1,28 de miliarde de dolari cu compania chineza de stat Dongfeng Motor Group, prin care constructorul francez va produce masini in China.

Cele doua companii vor colabora cu Nissan Motor, care produce, de asemenea, masini in parteneriat cu Dongfeng, in scopul eficientizarii costurilor si tehnologiei, potrivit directorului executiv al Renault si Nissan, Carlos Ghosn, noteaza Bloomberg.

Renault si Dongfeng vor ridica o fabrica in Wuhan, provincia Hubei, unde au anuntat ca vor produce in prima etapa un numar de 150.000 vehicule pe an (circa 500 de bucati pe zi). Primul autoturism Renault construit in China ar urma sa fie gata in prima jumatate a anului 2016.

Renault isi incearca iar norocul in China - o mare afacere, pe cale sa fie aprobata

Acordul recent marcheaza intrarea constructorului francez pe piata chineza, a doua piata auto din lume, dupa o perioada de mai multi ani.

Volkswagen, General Motors si Toyota Motor au inceput de mai bine de un deceniu sa produca masini in China.

In 1993, Renault a inceput sa construiasca in China minibuzele "Trafic", care nu s-au bucurat insa de succes, iar productia a fost oprita in 2003.

Pentru Renault, decizia de a produce masini in China face parte din planurile grupului de a-si reduce dependenta de Europa, unde sunt realizate jumatate din vanzarile sale si unde cererea se afla la cel mai scazut nivel din ultimele doua decenii.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News