Renault isi incearca iar norocul in China - o mare afacere, pe cale sa fie aprobata

Luni, 02 Decembrie 2013, ora 08:18
1634 citiri
Renault isi incearca iar norocul in China - o mare afacere, pe cale sa fie aprobata
Foto: La Tribune

Nu suntem singurii interesati de afaceri cu China. In timp ce noile legaturi romano-chineze au in vedere intensificarea afacerilor prin aducerea investitorilor chinezi, companii straine vor sa-si plaseze propriile investitii in tara dragonului.

Renault asteapta de mai multa vreme un acord din partea Chinei, pentru a implementa o investitie de proportii la Wuhan, un oras de 9,1 milioane locuitori, capitala provinciei Hubei, scrie La Tribune.

In zona opereaza deja firma chineza Dongfeng Motor Group in parteneriat Nissan, ceea ce va constitui probabil pentru Renault o buna baza de colaborare, in special in ce priveste industria pe orizontala.

In baza studiilor elaborate si prezentate organelor de specialitate din China, urma ca acordul definitiv guvernamental sa fie aprobat pana la sfarsitul primului trimestru al acestui an.

Datorita formalitatilor, care nici in China nu par sa fie mai simple decat in alte parti, acordul oficial a intarziat, iar acum partea franceza conteaza pe finalizarea formalitatilor si obtinerea aprobarilor definitive pana la sfarsitul anului 2013.

Investitia se ridica la 870 de milioane de euro

Grupul Renault prevede sa puna in functiune la Wuhan o linie de fabricatie care va produce in prima etapa un numar de 150.000 vehicule pe an (circa 500 de bucati pe zi), in baza investiei in valoare de 7,2 miliarde de yuani, respectiv 870 de milioane de euro.

Pentru realizarea acestei productii, Renault are in vedere, asa cum aratam, un triplu patenierat Renault-Nissan-Dongfeng, in care sens au si fost purtate o serie de negocieri.

Intr-o prima etapa, Renault coteaza ca prin colaborare pe orizontala sa obtina de la Nissan unele ansambluri complete, ca motoare sau cutii de viteze, iar de la Dongfeng diferite piese si subansambluri.

Este important si faptul ca organele de mediu din China sunt binevoitoare fata de noua investitie, publicand pe site-ul propriu documentul privind investitiile Renault in zona.

In cazul cand in luna decembrie se va da unda verde acestei investitii, Renault prevede demararea productiei in 2016 cu automobile 4x4. Compania va initia si studiile necesare pentru a produce in viitor pe aceeasi locatie automobile cu actionare electrica, de care organele specializate ale mediului din China se arata foarte interesate.

Vehiculul electric este un deziderat mai vechi al partii chineze, pentru care s-au purtat negocieri inca din anul 2011, dar Renault a socotit adecvat sa coreleze realizarea lui cu noua linie tehnologica, in curs de aprobare.

Renault este de fapt singurul mare producator mondial care nu s-a implantat inca solid in China. In 1993 isi instalase o linie tehnlogica pentru producerea minibuzelor "Trafic", dar n-a avut succes si n-a livrat decat cantitati mici.

Ca urmare, a intentionat inlocuirea modelului cu modelul Kangoo, insa acest proiect nu s-a materializat.

Initiativele precedentele nu trebuie considerate nereusite, ci, dimpotriva, experiente ale caror concluzii isi vor dovedi utilitatea in noua investitie, pregatita sa demareze cat de curand.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Franta investitie China, #Renault investie China, #Renault automobil electric , #stiri Renault