Renault isi creste productia din Spania si creeaza 1.300 de locuri de munca

Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 21:571672 citiri
Renault isi creste productia din Spania si creeaza 1.300 de locuri de munca
Foto: AFP

Grupul auto francez Renault va creste productia din Spania si va crea 1.300 de locuri de munca, a anuntat, miercuri, premierul spaniol, Mariano Rajoy.

"In momentul in care Spania si spaniolii au nevoie de vesti bune din economie, alocarea planului industrial al grupului Renault in uzinele din tara noastra este, fara indoiala, un motiv de bucurie", a spus Rajoy, in timpul discursului de la uzina Renault din Palencia, in nordul tarii, relateaza AFP.

"Sarbatorim, astazi (miercuri - n.red.), o veste buna pentru economia spaniola, iar eu nu am avut multe motive de bucurie de cand sunt seful guvernului", a precizat premierul, la aproape un an de la alegeri.

Spania, a patra economie din zona euro, se lupta cu un somaj record, aflandu-se si in recesiune.

Planul Renault, pe zece ani, va permite infiintarea a 1.300 de posturi, a subliniat Rajoy, prin fabricarea a patru modele noi de automobile in Palencia si majorarea cu 30 la suta a productiei de motoare la Vallodolid, precum si a cutiilor de viteze, la Sevilla", a mai spus Rajoy.

In fabrica din Palencia, unde se produc masini Megane, numarul va creste la 280.000 de unitati pe an, cu 40% mai mult decat productia din prezent. In acelasi timp, numarul de motoare si cutii de viteze va ajunge la 1,4 milioane de unitati pe an.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News