Renault incearca un nou pariu retro: Alpine, o berlineta de 40.000 euro

Duminica, 01 Iulie 2012, ora 08:56
1793 citiri
Renault incearca un nou pariu retro: Alpine, o berlineta de 40.000 euro
foto: google

In aceste zile, cand piata este invadata de masini tot mai perfectionate, tot mai atragatoare si cu un design original, firma Renault se pregateste pentru lansarea in fabricaie a berlinetei retro "Alpine".

Noua berlineta reia un design din anii '60 - '70, reconceput intr-o forma estetica, totusi, actuala. Motorul va asigura 200 - 250 CP, iar masina va avea 4,30 metri lungime si o greutate de 1,2 - 1,3 tone. Pretul estimat de producator va fi de 35.000 - 40.000 euro, noteaza latribune.fr .

In ce priveste locatia fabricatiei, firma Renault a stabilit-o la Dieppe, in Franta, unde se vor produce circa 5.000 bucati anual, cu posibilitatea de a majora productia la 10.000 bucati pe an.

In prezent, un grup de 23 de speciailisti elaboreaza proiectul masinii. In cazul cand proiectul va fi gata pana la sfarsitul anului, urmeaza ca in anul viitor sa se elaboreze tehnologia si pregatirea fabricatiei, apoi prototipul si, in sfarsit, primele exemplare de serie in a doua parte a anului 2015.

Aceasta nu este prima incercare de a crea o masina retro la Renault. Au mai fost trei incercari, toate trei abandonate din motive economice. Concluziile trase cu acele ocazii vor fi de folos acum, pentru lansarea noului model, deja inregistrat cu denumirea "Renault Alpine".

Brandul Alpine a aparut la firma Renault pentru prima oara in 1955 - cu un mic litraj, denumit atunci "Alpine Mille Miles", cu caroseria usoara, din poliester, si o forma aerodinamica.

Tot o Alpine a fost si modelul La Berlinette A108, aparut in anul 1980, dupa care a urmat "Tour de France A1", in 1982. A fost prin excelenta o masina cu alura sportiva, destinata soferilor experimentati si cu un cont substantial la banca, fiind una din masinile scumpe ale anului.

Firma Renault spera ca o masina retro lansata catre mijlocul actualului deceniu se va constitui intr-un eventiment de seama printre automobilisti.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Renault Alpine model retro, #modele auto retro , #modele