Renault inaugureaza miercuri Centrul Tehnic de Incercari de la Titu

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 09:29 1379 citiri

Grupul Renault va inaugura, miercuri, Centrul Tehnic de Incercari de la Titu, cu aproape un an mai tarziu decat se prevazuse initial.

Inaugurarea va avea loc in prezenta presedintelui Traian Basescu si a directorului de productie al Grupului Renault, Patrick Pelata.

La centrul de la Titu vor fi testate noile modele ale producatorului francez, diverse piese inainte de a fi montate pe masini, precum si noi motorizari. Pistele de incercari vor recrea diverse suprafete de drum, de la drum alunecos pana la sosea cu denivelari, pentru testarea masinilor pe suprafete cat mai variate.

Directorul general al Dacia, Jerome Olive, declara recent, la inaugurarea unei alte investitii Renault, ca Centrul tehnic de la Titu era veriga lipsa a grupului Renault in Romania.

Investitia de la Titu, inaugurata in septembrie 2008, a fost stopata la inceputul lui 2009 din cauza lipsei partiale a finantarii, dar a fost reluata in iulie 2009. In cele din urma, Banca Europeana pentru Investitii a aprobat un imprumut in valoare de 83 de milioane de euro pentru dezvoltarea centrului de la Titu, ceea ce a permis continuarea lucrarilor.

Centrul Tehnic al Grupului Renault de la Titu va testa aproape jumatate din modelele noi lansate de Grupul Renault.

Dupa ce va fi in totalitate operational, initial estimarile vorbeau despre sfarsitul anului 2009, Centrul de la Titu va putea testa aproape jumatate din modelele noi lansate de Grup. Aici vor putea fi testate intre trei si cinci modele noi tinand cont ca Renault lanseaza anual circa 10 modele.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News