Renault F1 Team risca sa fie acuzata de tentativa de omor

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 14:56 1989 citiri

Renault ar putea fi acuzata de tentativa de omor in cazul in care FIA va demonstra ca Nelson Piquet Jr. a primit instructiuni pentru a comite un accident in Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2008.

Scandalul in care este implicata echipa Renault in privinta evenimentelor de la prima cursa pe timp de noapte din istoria Formulei 1 incepe deja sa ia amploare, dupa ce au aparut noi informatii despre natura investigatiei pe care o va face FIA.

Se anticipeaza ca forul mondial va efectua o analiza detaliata a datelor tehnice ale echipei Renault, inclusiv a datelor telemetrice ale celor doua monoposturi si a inregistrarilor convorbirilor radio dintre piloti si echipa.

De asemenea, nu este exclus ca FIA sa trimita mai multi inspectori la sediul echipei franceze de la Enstone, Marea Britanie, pentru a verifica computerele si alte date relevante pentru acest caz.

Vestile proaste nu se opresc insa aici pentru constructorul din Hexagon. In cazul in care FIA va demonstra ca Renault i-a transmis lui Nelson Piquet Jr. sa comita accidentul din cursa de la Singapore, echipa franceza ar putea fi acuzata de tentativa de omor, intrucat accidentul i-ar fi putut pune viata in pericol pilotului brazilian. In acest caz extrem, Renault ar putea fi chiar exclusa din Formula 1 pentru un anumit interval de timp.

Un purtator de cuvant al echipei Renault a transmis presei ca echipa franceza nu comenteaza in niciun fel acest caz, acelasi lucru fiind valabil si in cazul lui Nelson Piquet Jr.

Presa internationala speculeaza ca nu numai Piquet Jr. ar putea fi cel care a transmis dovezile catre FIA, ci si tatal acestuia, fostul campion mondial Nelson Piquet. De asemenea, se vehiculeaza ca intreaga intentie de dezvaluire a acestor evenimente a plecat de la concedierea lui Piqyuet Jr. de la Renault cu numai cateva saptamani in urma.

Povestea accidentului

In timpul primei curse pe timp de noapte din istoria Formulei 1, Nelson Piquet Jr. a avut un accident major, izbindu-se violent de parapetii de protectie si provocand astfel aparitia Safety Car-ului pe circuit. In momentul in care masina de siguranta a intrat pe pista, coechipierul sau Fernando Alonso era unul dintre putinii piloti care efectuase deja intrarea la boxe, iar acest lucru i-a permis sa devina liderul cursei.

Spaniolul a reusit sa ramana in frunte si sa-si adjudece victoria, presa internationala speculand la vremea respctiva ca accidentul coechipierului sau a venit exact la momentul potrivit.

Iata accidentul lui Nelson Piquet Jr. care a condus indirect la victoria lui Alonso in Marele Premiu al statului Singapore:

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News