Renault e prinsa in scandalul emisiilor poluante: Sefii grupului auto sunt audiati

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 14:07
2769 citiri
Renault e prinsa in scandalul emisiilor poluante: Sefii grupului auto sunt audiati
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multi directori de la constructorul auto francez Renault vor fi audiati, luni dupa-amiaza, de o comisie guvernamentala, pentru a explica de ce testele derulate dupa scandalul Volkswagen au aratat depasirea normelor de emisii poluante.

Rezultatele acestor teste nu au fost date inca publicitatii, insa potrivit unor surse din apropierea comisiei, grupul auto francez a fost criticat dupa ce testele au aratat ca doua din modelele sale, inclusiv Renault Captur, au emisii poluante care depasesc de mai multe ori normele admise, informeaza Financial Times.

Guvernul francez a infiintat o comisie guvernamentala pentru a testa emisiile poluante a 100 de automobile, dupa ce constructorul auto german Volkswagen a recunoscut ca a echipat 11 milioane de motoare diesel cu un software care falsifica emisiile poluante.

Controale la Renault: A folosit un software cu care a pacalit testele emisiilor poluante la fel ca VW?

Saptamana trecuta, guvernul francez a anuntat ca 11 automobile, provenite atat de la constructori francezi cat si internationali, au fost testate, iar rezultatele au aratat ca niciun alt producator, in afara de Volkswagen, nu a utilizat un software care sa falsifice rezultatele testelor de poluare.

Insa rezultatele au aratat ca emisiile unor automobile Renault, alaturi de alte automobile produse de constructori straini, depasesc limitele privind emisiile de dioxid de carbon si oxizii de azot.

In cadrul investigatiilor, ofiterii antifrauda au efectuat saptamana trecuta o serie de perchezitii la birourile Renault, iar dezvaluirea acestor perchezitii a dus joi la caderea cu pana la 22% a cotatiei actiunilor Renault.

Renault se prabuseste pe bursa: Compania-mama a Dacia, implicata in scandalul emisiilor poluante?

Orice noua scadere a pretului actiunilor Renault ar fi o problema pentru guvernul francez, care a anuntat ca intentioneaza sa vanda pachetul suplimentar de 5% din actiunile producatorului auto pe care l-a achizitionat in primavara anului trecut.

La acea data titlurile Renault se tranzactionau la 88 de euro, iar vineri au incheiat sedinta la 75 de euro. Ministrul francez al Economiei, Emmanuel Macron, a declarat vineri ca statul francez nu va vinde actiunile Renault pana cand pretul nu va reveni la un nivel "normal".

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#sefi Renault explicatii scandal emisii, #Renault scandal emisii polunate, #scandal emisii Renault, #scandal emisii , #modele