Renault a confirmat acordul cu Fiat. Ce tip de vehicule vor produce

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 20:403615 citiri
Renault a confirmat acordul cu Fiat. Ce tip de vehicule vor produce
Foto: www.carscoops.com

Directorul general al grupului auto francez Renault, Carlos Ghosn, a confirmat marti oficial, ca uzina Renault de la Sandouville va produce intre 15.000 si 25.000 de vehicule utilitare, anual, pentru constructorul auto italian Fiat.

In prezent, utilitara Fiat este produsa in parteneriat cu constructorul francez PSA Peugeot Citroen, la uzina de la Sevelnord, in cadrul unui acord de parteneriat caruia grupul italian a decis sa ii puna punct.

Vehiculul Fiat care, potrivit unor surse interne ar urma sa fie viitoarea generatie a modelului Scudo, va incepe sa fie produs la uzina Renault de la Sandouville din a doua jumatate a lui 2016 si va fi bazat pe platforma Renault Trafic.

"Acest nou parteneriat in Franta nu ar fi fost posibil fara acordul de competitivitate semnat anul trecut", a declarat Carlos Ghosn.

In conformitate cu acordul de competitivitate semnat in luna martie a anului trecut cu sindicatele franceze, conducerea Renault s-a angajat sa mentina activitatea la toate uzinele franceze pe intreaga durata a acestui acord si sa le dea volume suplimentare de productie in contul partenerilor.

In schimb, sindicatele au acceptat majorarea timpului de lucru de la 32 la 35 de ore pe saptamana, inghetarea salariilor in 2014, ca si eliminarea a 7.500 posturi pana in 2016.

Ca urmare a acestui acord de competitivitate, dar si a unor investitii de 230 milioane de euro, uzina Renault de la Sandouville a trecut de la 6.500 de salariati si o productie de 250.000 de vehicule pe an in 2002, la un volum de productie de 100.000 de vehicule pe an si un efectiv de 2.000 de salariati.

Renault mai are convenite astfel de intelegeri si cu alti constructori europeni. Grupul francez produce deja pentru Mercedes o versiune a furgonetei Kangoo la uzina sa de la Maubeuge (nordul Frantei) si de asemenea, impreuna cu Smart, dezvolta vehicule mici precum Twingo III.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News