Renault a adus in Romania, pentru probe, primele modele electrice

Luni, 18 Aprilie 2011, ora 16:58
1414 citiri
Renault a adus in Romania, pentru probe, primele modele electrice

Renault a adus, in premiera, in Romania, modelele Fluence Z.E. si Kangoo Express Z.E, alimentate 100% electric, iar de la finele lui 2011, cele doua modele vor fi comercializate la preturi minime de 21.000 euro, pentru primul model, si de 15.000 euro pentru cel de-al doilea.

Reprezentantii mass-media, liderii de opinie si partenerii locali ai Renault vor avea ocazia sa testeze in Romania doua modele din gama Renault Z.E, respectiv Fluence Z.E. si Kangoo Express Z.E.

De-a lungul celor cinci zile de test-drive 100% electric, patru masini electrice vor fi testate in traficul din Bucuresti, in zona centrala.

Renault Fluence Z.E. este o berlina clasata in segmentul superior, cu o latime la nivelul coatelor "best in class" de 1.480 mm in fata si de 1.475 in spate. Habitaclul modelului Renault Fluence Z.E. reuneste totalitatea elementelor prezentate pentru versiunea cu motor termic. Tabloul de bord a fost refacut pentru a incorpora instrumente de control si de masurare a modurilor de propulsie electrica.

Modelul Fluence Z.E. va fi comercializat incepand cu toamna anului 2011 in Franta si are un pret de pornire de 21.300 euro cu toate taxele incluse (stimulent fiscal in valoare de 5000 euro, inclus) in Franta si unul de aproximativ 26.000 euro cu toate taxele incluse in Europa, fara stimulente fiscale, in functie de normele TVA in vigoare.

Prin urmare, Renault Fluence Z.E. va avea in anumite tari, precum Franta, un pret comparabil cu cel al Renault Fluence diesel cu aceeasi putere si aceleasi dotari.

De asemenea, clientii vor putea incheia un abonament lunar de inchiriere a bateriei cu un pret minim de 79 euro (toate taxele incluse), contract pe 48 de luni si un parcurs anual maxim de 10.000 km.

Renault Fluence Z.E. are o autonomie de 185 de km in parcurs mixt, iar motorul sau electric dezvolta o putere de 95 CP.

Al doilea model din gama Z.E. adus in Romania, Renault Kangoo Express, va fi comercializat din toamna acestui an mai intai in Franta, la un pret incepand de la 15.000 euro (fara taxe si cu stimulentul fiscal in valoare de 5.000 de euro inclus), si incepand de la 20.000 euro (fara taxe) in Europa, stimulentul fiscal nefiind inclus.

Kangoo Express Z.E. are o autonomie de 170 km in parcurs mixt, iar motorul electric o putere de 60 CP.

In timp ce Fluence ZE va fi fabricat la uzina Renault din Bursa (Turcia), furgoneta Kangoo va fi produsa la uzina MCA de la Mauberge.

Oficialii de la Renault au anuntat ca, incepand din toamna anului 2011 si pana la jumatatea anului 2012, vor lansa patru vehicule electrice pe pietele internationale: un cvadriciclu ideal pentru deplasarile in oras (Twizy), o citadina compacta (Zoe), o berlina statutara (Fluence Z.E.) si o furgoneta de transport marfa (Kangoo Z.E.).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#Modele electrice Renault, #probe teste Romania , #modele